Nyheter

Lumon levererar balkongfasader till bostadstorn

Lumon, världens ledande tillverkare av ramlösa balkongglaslösningar, har samarbetat med Vancouver-baserade fastighetsbolaget Bosa Properties för att leverera balkongfasader till ett 50-våningar högt bostadstorn – Solhouse 6035 – i Vancouver-området, Kanada.

Med Lumons glas- och glasräcksteknik som ska implementeras på över 400 balkonger, kommer projektet att bli den högsta byggnaden globalt som inkluderar Lumons infällbara glaspanelsteknik. Bygget ska påbörjas 2024 och vara klart 2028. 

De flesta av balkongerna på Solhouse sträcker sig över hela bredden av varje bostad och är 2,5 meter djupa och infällbara höghållfasta glaspaneler som glider in och ut och utökar lägenheternas användbara utrymme med så mycket som 35 procent. Samtidigt ger Lumon-glasering energibesparingar och minskar hört ljud med upp till 50 procent, vilket ger en uppskov från stadslivet och dämpar ljudet ytterligare i själva enheten.

– Att välja att samarbeta med Lumon på Solhouse var ett strategiskt beslut som drivs av våra insikter om hur våra kunder vill bo, säger Jen Riley, Vice President, Brand på Bosa Properties. Behovet av året runt anslutning till naturen och flexibel, funktionella utrymmen dyker upp som högprioriterade.

– Detta projekt stärker Lumons tillväxtstrategi, som fokuserar på såväl Europa som Nordamerika. Höghus utrustade med balkongglaslösningar ger invånarna mer utrymme för livet i stadsmiljöer samtidigt som det ger energibesparingar och bullerreducering. Alla våra inglasningslösningar är planeras och tillverkas i våra egna fabriker i Kouvola, Finland, i Malaga, Spanien eller i Ontario, Kanada, säger Jussi Kinnunen, VD för Lumon Group.

– I och med att projektet genomförs går Lumon in i ett nytt byggnadssegment – 50 våningar höga höghus, säger Kinnunen. Vi tackar Bosa Properties för deras förtroende för oss.

– Solhouse förkroppsligar livet utanför och in genom integrationen av Lumons innovativa balkongglaslösningar, säger Ben Togeretz, regionchef på Lumon Canada. Vi har varit glada över att arbeta med Bosa Properties, som vi delar ett långvarigt arv av kundernas förtroende, kvalitet och hantverk med, och vi ser fram emot att påbörja implementeringen.

Allt eftersom urbaniseringen fortsätter och fler människor anammar höghus, ger Lumons banbrytande innovativa lösningar, designade i Finland, invånarna privata utomhusutrymmen året runt – vilket driver utvecklingen av urban bostadsdesign. Lumons högkvalitativa härdade glas skyddar balkonger och förlänger byggnaders livslängd, vilket är en viktig faktor i tilltagande extrema väderhändelser.

Lumon har installerat sina system i över en miljon hem över hela världen – med projekt inklusive Tysklands högsta timmerprojekt, ”Roots”, beläget i Hamburgs HafenCity-kvarter.