Nyheter

TL Bygg inleder byggandet av Stockholm Wood City

Byggentreprenören TL Bygg har nyligen tecknat avtal med Atrium Ljungberg om uppförandet av 80 bostadsrättslägenheter på Nobelberget i Sickla.

Kvarter 7 blir det första kvarteret på Nobelberget som uppförs i trästomme och därmed startskottet för det uppmärksammade Stockholm Wood City, världens största stadsutvecklingsprojekt i trä.

– Vi är oerhört stolta över att vara en del av detta banbrytande projekt. Stockholm Wood City representerar en ny era för hållbart byggande och en fantastisk möjlighet för oss att visa vår kompetens och engagemang för hållbara byggprojekt. Vi ser fram emot att fortsätta bidra till Nobelbergets utveckling och inte minst att få vara med och förverkliga visionen om Stockholm Wood City, säger Johan Edlund, VD TL Bygg.

Kvarter 7 blir det fjärde kvarteret som TL Bygg genomför på Nobelberget. Avtalet avser uppförandet av 80st bostadsrättslägenheter fördelade på tre byggnader, vilket innebär en total yta på drygt 8.800 kvm BTA.

– Vi har högt uppsatta hållbarhetsmål som bland annat innebär att vi ska vara klimatneutrala 2030. Med så ambitiösa mål räcker det inte att göra saker i marginalen, då måste man ta stora steg. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling och det känns så klart väldigt bra att ha TL Bygg med på den här resan, säger Angela Berg, affärsområdeschef Projekt, Atrium Ljungberg.

Initiativ som Stockholm Wood City är en viktig del för den gröna omställningen. Genom att använda trä som huvudmaterial, i stället för stål och betong, minskar koldioxidutsläppen i byggprojekt och bidrar till en mer hållbar framtid.

Byggstart för Kvarter 7 skedde under det första kvartalet av 2024 och inflyttning påbörjas i slutet av 2025.