Nyheter

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp för fler hyresgäster. Fabege kan i och med det erbjuda lediga kontorslokaler i hjärtat av Arenastaden om sammanlagt cirka 9 500 kvm. Fastigheten är certifierad enligt BREEAM-SE nivå Excellent.

Fastigheten på Stjärntorget 1 är delvis belägen ovanpå Westfield Mall of Scandinavia och granne med uppgång från pendeltåget vid Solna Station, med entré direkt från Stjärntorget. Härifrån når man City på 7 minuter.

Fabege kommer anpassa lokalerna som Telia frånträder till flexibla kontorsytor. Ytorna är fördelade på fem våningsplan högt upp i huset, samtliga våningsplan kan förhyras av en större hyresgäst eller fördelas mellan flera hyresgäster. Varje våningsplan är cirka 1 900 kvm.

– Många hyresgäster lägger stort fokus på att skapa attraktiva kontor och mötesplatser som uppfyller medarbetarnas krav och önskemål. Med det sagt så känner vi av att ändrade arbetssätt ibland kan leda till minskat ytbehov. Vi ser även en trend att företag väljer att etablera sina kontor i bättre geografiska lägen, vilket gynnar oss som har vårt bestånd i attraktiva och spårbundna lägen i Stockholm, säger Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef Fabege.

Det arbetar runt 30 000 personer i Arenastaden idag och här finns många av Sveriges mest framgångsrika företag etablerade. Läget med utmärkta kommunikationer, exceptionellt serviceutbud och närhet till grönområden är något utöver det vanliga.

Läs mer om kontorslokalerna på Stjärntorget 1 >

Läs mer om omförhandlingen mellan Fabege och Telia >