Nyheter

När både funktion och design är viktigt

Vardehaugen är ett arkitektkontor i Oslo som har flyttat in i nya lokaler i Tromsøgatan. De kontaktade Elfa för att hitta de bästa förvaringslösningarna för dem. Man märkte snabbt att Elfa var en produkt de kände väl. Nedan kan du se hur Vardehaugen fick ett snyggt och funktionellt drömkontor.

Håkon Matre Aasarød är grundare av det prisbelönta arkitektkontoret Vardehaugen. Kontoret är särskilt känt för sina unika och skräddarsydda stugor.

Håkon har undervisat vid arkitekthögskolorna i Oslo och Bergen och är en framstående talare. Han har varit programledare för NRK, och i övrigt medverkat i NRK:s ”Drömhuset” och SVT:s ”Husdrömmar”.

Flexibel och tidlöst. Som de flesta arkitekter är jag besatt av smarta system. Ett bra system är inte begränsande, utan inbjuder till utforskande, variationer och lekfullhet.

Systemet är ikoniskt, elegant och lätt att känna igen, men det är samtidigt enkelt och opretentiöst. Därför kan den enkelt kombineras med olika stilar, material, färger och rum. Vi har haft projekt där vi sömlöst integrerat Elfa-skenor med sofistikerad möbeldesign, men även använt systemet i mer grova och industriella sammanhang.

 

Tidlös estetik med kvalitet. När vi skulle flytta in i våra nya lokaler i Tromsøgatan var det naturligt för oss att använda Elfa-systemet här. Byggnaden ritades av den välkände norske arkitekten Arne Korsmo och präglas av enkla, repetitiva och industriella rum. Elfa-hyllorna har en tidlös estetisk kvalitet och passar därför perfekt in i den moderna arkitekturen.


Praktiskt taget funktionell
. Hyllorna och produkterna är idealiska för att visa ömtåliga och vackra modeller, samtidigt som de också är idealiska för en lång rad praktiska funktioner för rum som verkstäder, lager och garderober.