Nyheter

Modern arkitektur möter historisk elegans i Vadstena

Till hösten 2024 planeras säljstarten för 20 nya bostadsrätter i Karlsfrid i Vadstena. Brf Bostället är ett modernt bostadsområde framtaget av bostadsutvecklaren Ekeblad Bostad i samarbete med Skandiamäklarna.

– Den här typen av bostäder har inte byggts i Vadstena på flera år, så det är väldigt kul att få erbjuda något helt nytt till området. Här kommer modern arkitektur att möta historisk elegans, med närhet till både kultur och natur, säger Daniel Lahdo, mäklare Skandiamäklarna.

Precis intill Vättern, i stadsdelen Karlsfrid i Vadstena, är planeringen i full gång av bostadsprojektet Brf Bostället. Bakom det nya området står bostadsutvecklaren Ekeblad Bostad som i samarbete med Skandiamäklarna just nu förbereder sig inför säljstart efter sommaren.

Brf Bostället kommer att omfatta ett brett utbud av bostadstyper med enplansparhus, tvåplansparhus och fristående villor – alla designade för att harmoniera med Vadstenas traditionella stadsbild. Arkitekturen är modern med stora fönsterpartier och strama fasader, samtidigt som det också finns mer historiska attribut, såsom stående träpanel och ribbor samt klassiskt Vadstena-staket som ramar in tomterna.

Utöver att ligga nära vatten, strandpromenad och naturområden är det gångavstånd till förskolor, centrum, Tycklingebadet och historiska Vadstena slott. Daniel Lahdo har många års erfarenhet som mäklare och är glad över att kunna erbjuda något helt nytt i Vadstena-området.

– Brf Bostället har utvecklats för att passa in i miljön kring Karlsfrid och den fina omgivningen runt Vadstena. Målet har varit att skapa en blandning av bostäder som är anpassade för både barnfamiljer och äldre personer som vill ha kvar villakänslan. Även om Karlsfrid erbjuder ett lugn utanför stadskärnan är det ändå nära till både Omberg och Tåkern samt att det finns goda pendlingsmöjligheter till Motala, Linköping och Mjölby, säger Daniel Lahdo innan han fortsätter:

– Det är verkligen ett fantastiskt område med närhet till Vättern. Bostäderna ligger bara ett stenkast från historiska Vadstena med sina vackra kullerstensgator och imponerande medeltida byggnader.

Hållbart val och anpassningsbara planlösningar

Brf Bostället består av 20 bostadsrätter i etapp ett, med ytterligare tio i etapp två, med olika bostadstyper som ska passa olika livsstilar – från enplansparhus om 80 kvm till fristående villor upp till 120 kvm. Köparna erbjuds möjligheten att anpassa planlösningen av husen och skräddarsy inredningen efter behov.

Dessutom är alla Ekeblad Bostads projekt framtagna med hållbarhet i fokus med bland annat låg energiförbrukning, solceller, cellulosaisolering och trästomme, något som leder till låga driftskostnader.

– Brf Bostället är hög kvalitet från grunden, både vad gäller karaktär och arkitektur. Området är utformat för att erbjuda ett kvalitativt boende som smälter samman modernitet med tradition och har det här stora fokuset på hållbarhet och gemenskap i samfälligheten, säger Daniel Lahdo innan han avslutar:

– Potentiella köpare kan förvänta sig en trygg försäljningsprocess med en byggherre som har utvecklat flera tidigare projekt med goda referenser och erfaren personal, samt att vi som mäklare har god erfarenhet av nyproduktion. Brf Bostället kommer att erbjuda något unikt och det ska bli väldigt spännande att se området växa fram inom kort.

FAKTA:

Antal bostäder: 30 (20 i etapp 1, 10 i etapp två)
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Boyta: 80-120 kvm
Antal rum: 3-6 RoK
Status: Under planering, planerad säljstart i höst

Läs mer om Brf Bostället här.