Nyheter

Riksbyggens startar sista etappen med 41 lägenheter på Korseberg

I augusti förra året säljstartade Riksbyggen sin sista etapp på populära Korseberg i Vänersborg. Nu meddelar Riksbyggen att bostadsprojektet, Brf Korseberg Vik, byggstartas. Lägenheterna beräknas stå inflyttningsklara våren 2026.

Riksbyggen byggstartar nu sin sista etapp på Korseberg i Vänersborg bestående av 41 lägenheter i Brf Korseberg Vik. Området lockar både Vänersborgsbor och Trollhättebor med sitt läge nära både Näl och Överby Köpcentrum.

– Det unika läget precis vid vattnet med tillgång till bryggor, lekplats och parkyta har varit en avgörande faktor till att kunderna visat stort intresse för området. Vi har redan nu sålt en tredjedel av alla bostäderna och väljer därför att byggstarta projektet, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Bohus-Vänern.

Brf Korseberg Vik, systerföreningen till Korseberg Fjärd, blir sista etappen på Korseberg och när de 41 lägenheterna är klara har Riksbyggen bidragit till sammanlagt 187 lägenheter på Korseberg. Lägenheterna i Brf Korseberg Vik är 2-5 rum och kök mellan 40-127 kvadratmeter i vilka Riksbyggen lagt fokus på rymd, fönstersättningar för att maximera ljusinsläpp och utsikt mot naturen.

– Det känns fantastiskt kul att få slutföra området Korseberg som blivit så populärt i Vänersborg med denna sista etapp. Det är extra kul att tillföra bostäder med hög hållbarhetsprofil där vi bland annat certifierar huset enligt Miljöbyggnad nivå Silver. Hela området skapar förutsättningar för social hållbarhet och nu bygger vi också ett utegym för alla på området, säger Andreas Ander, projektledare Riksbyggen i region Sydväst.

– Det är roligt att promenera i området och träffa våra nöjda kunder på Korseberg. Det kommer alltid många glada kommenterar om att de boende trivs i området. Därför känns det särskilt roligt att få byggstarta sista etappen, avslutar Martin Linsten marknadsområdeschef för Riksbyggen i Bohus-Vänern.

Systerföreningen Korseberg Fjärd kan stoltsera med att ha hamnat på topp 10 i hela Sverige gällande NKI, nöjd kundhetsindex 2023, som årligen genomförs av Prognoscentret.

Läs mer om Korseberg Vik där kommande visning äger rum den 7 juni mellan kl 15-16 på Bryggvägen 5A, vån 4.