Nyheter

Ett nytt kapitel i Södermalms historia

Wallin är stolta över att kunna presentera projektet Ersta/25 – ett bostadsprojekt som hämtar sin inspiration från Södermalms stadsbild och det unika Erstaområdet. Beläget på Erstagatan 3, erbjuder det nya bostadshuset en modern och hållbar livsstil med fokus på både estetik och funktionalitet.

Ersta Diakoni som säljare

Wallin har förvärvat byggrätten från den fristående ideella föreningen Ersta Diakonisällskap. Fastigheten ligger på Erstagatan i närheten av Fjällgatan på Södermalm i Stockholm. Wallin kommer att bygga 25 nya bostadsrätter i varierande storlek från 1–5 rok om 37–187 kvm med tillhörande parkeringsgarage i källaren.

Bygglov beviljat

Ersta/25 har under den gångna veckan erhållit bygglov. Den befintliga byggnaden på platsen planeras rivas och byggstart ske under Q3–Q4, 2024. Preliminär inflyttning beräknas under Q4, 2025–Q1, 2026.

Med söders höjder som inspiration

Gestaltningen av Ersta/25 tar avstamp i Södermalms charm och Erstaområdets unika karaktär. Projektet kommer att smälta väl in bland den befintliga arkitekturen och förstärka områdets visuella harmoni. Med en öppen placering och fyra fria fasader har varje bostad maximala utsiktsmöjligheter. Fönstersättningen över hörn och rymliga balkonglösningar skapar ljusa och luftiga lägenheter med fantastisk utsikt. Arkitekt för Ersta/25 är Kaminsky Arkitektur.

Ersta/25 är även ett hållbarhetsprojekt i framkant. Wallin har tittat på samtliga parametrar – från användningen av grön betong som minskar klimatpåverkan med upp till 50 procent, till solceller och återvunnet stål.

Ett drömläge på Södermalm

– Att få möjligheten att bygga på ett sådant eftertraktat och centralt läge på Södermalm är såklart extra roligt med tanke på att vi allra helst vill vara med och utveckla innerstaden. Vår ambition är att slutprodukten ska spegla vårt varumärke och därmed hålla hög kvalitet i alla led – med ett extra stort fokus på goda boendekvaliteter, hållbarhet och god arkitektur, säger VD och delägare Erik Wallin.

Merparten av bostäderna kommer att få en fantastisk utsikt över Stockholm, inte minst över Saltsjön.

– Med utsikten och det centrala läget med sin närhet till all typ av service, nöje och kultur hoppas vi att detta kommer att vara bostadsrätter som matchar de preferenser vår målgrupp har, säger delägare och marknadschef Gustav Wallin. Inte minst med tanke på att stora, nyproducerade bostadsrätter är något av en bristvara på Södermalm,

Elegant och sofistikerad design

Ersta/25 är ett projekt som kännetecknas av elegans, exklusivitet och en genomarbetad design.

Med smarta lösningar och en sömlös integration av moderna och klassiska element, de generösa ytorna och maximala utsiktsmöjligheterna erbjuder dessa bostadsrätter en imponerande och stilfull boendeupplevelse.

Högst upp i huset kommer vi att bygga ett magnifikt penthouse på 187 kvm med en 155 kvm stor trädgårdsterrass, med inredning signerat av arkitekten Andreas Martin-Löf och landskapsarkitekten Mattias Gustavsson.

– Det är pricken över i:et i ett exceptionellt hus skapat för äkta konnässörer, säger Gustav Wallin.

Säljstart i sommar

– Säljstarten för projektet kommer att ske nu i sommar, och vi ser fram emot att presentera dessa fantastiska bostadsrätter för allmänheten, avslutar Wallins VD Erik Wallin.

Wallin

Ersta/25

Ersta Penthouse 1/25

Ersta Diakoni