Nyheter

Robin Berkhuize, vd på Emrahus: ”Ivo bromsar utvecklingen av nya LSS-boenden”

”Sverige har en akut brist på LSS-boenden. Nästan hälften av landets kommuner har ett underskott på den här bostadstypen, och i kommunerna med brist bor runt 75 procent av befolkningen. Detta gör det oerhört svårt för personer med funktionsnedsättning att hitta någonstans att bo.”

Det skriver Robin Berkhuize, vd på Emrahus, i en debattartikel i Altinget:

”Vi som bygger LSS-boenden åt privata vårdbolag ser att Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, med alltför långa handläggningstider, bromsar utvecklingen av nya LSS-boenden. Det är ett allvarligt problem som regeringen måste ta itu med.”

”Om en privat aktör vill driva ett LSS-boende måste de först söka tillstånd hos Ivo.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.altinget.se/artikel/ivo-bromsar-utvecklingen-av-nya-lss-boenden