Nyheter

Den globala affärsjuridiska advokatbyrån DLA Piper flyttar in i Stockholm citys nya landmärke

Som ett led i sin tillväxtstrategi kommer DLA Piper att flytta in på de två översta våningarna på en yta om 4 400 kvadratmeter i Pembrokes nybyggnadsprojekt Hästen 21.

Med ett strategiskt läge i hjärtat av city, i korsningen av Regeringsgatan och Mäster Samuelsgatan, sätter fastigheten en ny standard för hållbarhet och design över tid.

Fastigheten är designad av Schmidt Hammer Lassen och är flexibelt utformad för att möta dagens men också framtida förändrade behov. Fastigheten kommer att innehålla kontor, bostäder och butiker och beräknas stå klar i slutet av 2026. Målet är en LEED Platinum v4 certifiering, den högsta miljöcertifieringen som finns idag. Med signeringen är nu alla sju kontorsvåningsplan i den nya fastigheten uthyrda.

– Intresset för kontorslokalerna har varit mycket stort. Den höga kvalitet som fastigheten erbjuder är ovanlig på den svenska marknaden liksom servicen och utbudet i fastigheten, som bland annat omfattar en 2 000 kvadratmeter stor takterrass med vy över Stockholm. Jag är glad över att konstatera att det även på en utmanande marknad finns aktörer som är beredda att satsa långsiktigt på högkvalitativa och hållbarhetsdesignade lokaler i city. Vi har haft en mycket bra dialog sedan start och vi ser fram emot att påbörja resan tillsammans och bygga deras framtida Sverigekontor, säger Kristin Willerström, Nordenchef på Pembroke.

DLA Piper har cirka 250 medarbetare i Sverige som idag har sitt kontor på Sveavägen 4. Hela verksamheten kommer att flytta till Pembrokes nya fastighet sommaren 2027.

– De senaste åren har vi haft en fantastisk tillväxt och vår ambition är att fortsätta växa. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och utmana oss själva, en naturlig del i detta är att skapa den bästa möjliga arbetsmiljön för våra medarbetare. Vår verksamhet kräver både öppna och slutna ytor och det är viktigt med ett kontor som erbjuder flexibilitet. När den här möjligheten dök upp blev det ett självklart val utifrån vår strategi, framtida behov och hållbarhetsförväntningar. Pembroke har varit lyhörda för våra behov och det känns fantastiskt att tillsammans få möjlighet att forma ett kontor i världsklass, säger Magnus Oskarsson, Country Managing Partner hos DLA Piper i Sverige

Den nya fastigheten är en del av Project Access, som är namnet på Pembrokes utveckling av hela kvarteret. Genom att skapa nya passager, torg, restauranger och butiker förvandlar Pembroke ett av Stockholms mest centrala kvarter till en mer tillgänglig och levande plats, dygnet runt.

Avanti har arbetat tillsammans med Pembroke i uthyrningen och Tenant & Partner har varit rådgivare till DLA Piper.