Nyheter

MathWorks flyttar till Arenastaden och Fabege

Fabege har tecknat ett hyresavtal med MathWorks om drygt 1 100 kvm i fastigheten Kvarteret Poolen i Arenastaden. Tillträde planeras till oktober 2024 och avtalet löper i 7 år. Kontorshuset är certifierat enligt BREEAM nivå Excellent.

Fastigheten är belägen på Gustav III:s Boulevard 134 och inrymmer såväl kontor som restaurang, gym och simhall. MathWorks tillträder det översta våningsplanet med utsikt i alla väderstreck och två egna terrasser.

– Vi ser mycket fram emot att välkomna MathWorks till sitt nya kontor i Arenastaden. Vi hoppas att de attraktiva kontorslokalerna, det goda kommunikationsläget och det breda serviceutbudet i såväl fastigheten som genom Westfield Mall of Scandinavia och Friends Arena kommer bidra till mervärden för MathWorks medarbetare och verksamhet, säger Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef på Fabege.

– Vi är oerhört glada över att kunna gratulera alla parter till en fin affär och ett gott samarbete. Vi är övertygade om att placeringen i Arenastaden och de fantastiska lokalerna kommer att möjliggöra en produktiv och trivsam arbetsmiljö för MathWorks, säger Marie Meyer, Head of Leasing på Colliers.

Det arbetar runt 30 000 personer i Arenastaden idag och här finns många av Sveriges mest framgångsrika företag etablerade. Kvarteret Poolen tilldelades tidigare i veckan Solna stadsmiljöpris 2024 och vann Årets Bygge 2023.