Nyheter

Viktigt steg taget för Stadionområdets fortsatta utveckling

Stadionområdet i Malmö kommer de närmaste åren ändra skepnad och stärka sin position som det självklara navet i idrottsstaden Malmö. Nyligen togs ett viktigt steg för Stadionområdets fortsatta utveckling. Efter en upphandling har ett team av arkitekt och entreprenör fått i uppdrag att tillsammans med staden utveckla den planerade multisportbyggnaden i den norra delen av området.

Det är Wingårdhs och Skanska som ska förverkliga Malmö stads planer på en multisportbyggnad längsmed John Ericssons väg. Byggnaden kommer att innehålla bl.a. en fullstor fotbollsplan, en baskethall, träningslokaler, gym, konceptboende, undervisningslokaler för gymnasieskola samt kontorsutrymme.

Stadionområdet är sedan många år en viktig plats för idrott, utbildning och evenemang i Malmö. Idag finns uppemot 80 föreningar, idrottsförbund, skolverksamheter och idrottsrelaterade företag representerade på området. Den nya multisportbyggnaden kommer att inrymma en mängd olika funktioner och beräknas stå färdig redan under 2027.

– Nu stärker vi Stadionområdet inte bara som idrottens självklara centrum i Malmö, utan även dess position nationellt. Den nya multisportbyggnaden som nu tar form kommer att spela en stor roll i områdets och Malmös framtid, och kommer att bli ett idrottens hus för generationer av Malmöbor som vill förverkliga sina drömmar, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

– Vi är glada och stolta för förtroendet att i samarbete med Wingårdhs och Malmö stad få vara med och förverkliga multisportbyggnaden och ser fram emot den fortsatta utvecklingen av Stadionområdet. Vi bidrar med en stark organisation som har stor erfarenhet av samverkan i stora komplexa projekt, säger Pär Helm, distriktschef på Skanska.

– Vi ser fram emot att få vara med och forma framtidens stadionområde. Multisportbyggnaden kommer bli Stadionområdets framsida och dess ansikte mot staden, säger Joakim Lyth, arkitekt och kreativ ledare på Wingårdhs Malmö