Nyheter

Belysningsföretaget Wästberg presenterar pendel-familjen w151, w201 och w221 Raw, i samarbete med Claesson Koivisto Rune

Wästberg utökar pendel-familjen, utvecklad tillsammans med Claesson Koivisto Rune, med en ny finish – rå aluminium. I serien ingår tre syskonlampor i tre olika storlekar; w151 Extra large pendant, w201 Extra small pendant och w221 Medium pendant.

Tillsammans med några av världens främsta arkitekter och designers har Wästberg sedan 2008 lyckats skapa uppmärksammade belysningslösningar, med betoning på såväl estetiska som tekniska kvaliteter.

Claesson Koivisto Rune har samarbetat med Wästberg sedan starten av företaget. Några av de utvecklingssamarbeten som särskilt står ut är w151 Extra large pendant, w201 Extra small pendant och w221 Medium pendant, där inte bara den geometriska stringensen utan också själva skalan – storleken – är utmärkande.

Tillsammans öppnar de tre syskonlamporna i aluminium upp för en rad kreativa arrangemang, strikta eller lekfulla, symmetriska eller dynamiska, men alltid med integritet och stil.

Den nya versionen i borstad rå aluminium, har varken lack, färg eller andra skyddsbehandlingar. Det ger en mer resurseffektiv tillverkning, enklare återvinning och en vacker åldringsprocess. Den naturligt strukturerade ytan har ett taktilt djup och med tiden får lamporna en vacker, distinkt patina tack vare märken, fläckar, fingeravtryck och oxidation.