Nyheter

Willhem släpper nya hyresrätter i Göteborgsstadsdelen Kviberg

Nu startar bostadsbolaget Willhem uthyrningen av 50 nyproducerade hyresrätter i centrumnära Kviberg i Göteborg. Intresset för lägenheterna förväntas bli stort, då det inte byggts några hyresrätter i området de senaste åren.

Den här veckan börjar uthyrningen av Willhems lägenheter, som enligt plan ska stå klara för inflyttning i november.

– Vi räknar med att samtliga lägenheter kommer vara uthyrda lagom till inflytt. Läget är attraktivt och de små lägenheterna passar perfekt för studenter eller unga vuxna. Under de senaste tre åren har det inte byggts några hyresrätter i Kviberg, vilket vi tror kommer öka efterfrågan ytterligare, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

De nya lägenheterna är små 1:or, 1,5:or och 2:or på mellan 24-52 kvadratmeter. Högst upp i det fem våningar höga huset, erbjuds vackra vindslägenheter med takfönster som ger maximalt ljusinsläpp. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats, trägolv, helkaklade badrum och fina materialval.

I källaren finns möjlighet att ladda elcyklar och på gården finns grillplatser och rekreationsytor.

– Läget är idealiskt för den som snabbt vill kunna komma in till stan – det tar bara 7 minuter till Centralen med spårvagn, samtidigt som man har naturen inpå knuten. Här finns även Nordens största multisportarena med tillhörande utomhusaktiviteter och Skidome. Dessutom erbjuder området flera butiker, ett rikt föreningsliv och populära Kviberg marknad.

Willhem började bygga de nya hyresrätterna i februari 2023. Det fem våningar höga huset i tegel, med plåttak, plåtdetaljer och solpaneler på taket, smälter in fint i den omkringliggande miljön intill Kvibergs gamla kaserner. Hela huset har byggts energismart och certifierats med Miljöbyggnad Silver.

Fakta om de nya hyreslägenheterna i Kviberg:

Antal lägenheter: 50 hyresrätter
Storlek: 1:or (27 st) 1,5:or (5 st) och 2 rum och kök (18 st)
Boendeyta: 24–52 kvadratmeter
Beräknad inflyttning: 1 november 2024

Läs mer om lägenheterna:

här

Bild: Willhem