Nyheter

Veidekke: Bygger bostadsprojektet Odden i Stavanger

Veidekke har fått i uppdrag av Odden 1 AS att bygga den första byggfasen av bostadsprojektet Odden i Hinna Park i Stavanger. Projektet består av 56 miljöcertifierade lägenheter fördelade på tre hus och ett garage. Kontraktet är ett totalt kontrakt värt 208 miljoner NOK exkl. MOMS./ING% 

– Vi tackar för förtroendet, och ser mycket fram emot att komma igång med bygget av Odden. Detta är första steget i ett stort projekt som vi har varit med och utvecklat och som kommer att följas noga eftersom det ligger precis utanför våra fönster och till OBOS Stavangerkontor. Vi har arbetat målmedvetet för att minska byggnadens klimatavtryck och det gör mig stolt att se de utsläppsminskningar vi uppnår. Bara för källaren lyckas vi minska klimatutsläppen med runt 40 %, säger distriktschef Bendik Aarstad i Veidekke Bygg Rogaland.

Projektet genomförs genom bolaget Odden 1 AS, som är ett samarbete mellan Stavanger Utvikling, Entra, Camar Eiendom och OBOS Nye hjem. Detta första byggskede består av tre byggnader på fem till sju våningar och en gemensam underjordisk parkeringsanläggning. Bostadstyperna kännetecknas av stor variation, med två- till sexrumslägenheter från 51 till 246 m2. 

– Det är glädjande att vi nu kommer igång med det här stora bostadsprojektet i Hinna Park. Här kommer det att finnas bostäder för alla med bra kollektivtrafik, vackra parkområden och havet nära på alla håll. Vi ser fram emot ett bra samarbete med Veidekke, detta är en viktig milstolpe för den fortsatta omvandlingen av området, säger general manager Målfrid Holme i Odden 1 och Hinna Park Utvikling.

– Som en del av vårt miljöengagemang ska alla nya OBOS-hem vara miljöcertifierade, och bostäderna på Odden ska vara BREEAM-NOR-certifierade till betyget Very Good enligt v6.1-manualen. Med denna utgångspunkt är miljö ett tydligt fokusområde på Odden, säger projektledare Espen Ekeland i OBOS Nye Hjem Rogaland.

Byggarbetet startar i juni och bostäderna överlämnas under första halvåret 2026. Uppdraget ingår i Veidekkes orderreserv för andra kvartalet.