Nyheter

Nu firas tätt hus på Forshälla-Strands förskola

Forshälla-Strands förskola i Råssbyn är en helt ny förskola som byggs av Hemsö tillsammans med totalentreprenören K21 Entreprenad på uppdrag av Uddevalla kommun. Förskolan kommer att ha plats för upp till 160 barn, bli certifierad enligt Svanen och ha solceller på taket.

Nu har bygget nått milstolpen tätt hus.

Förskolan Forshälla-strand byggs i två plan med åtta avdelningar för totalt 160 barn. Förskolan kommer att certifieras med miljömärkningen Svanen och på taket placeras solceller för att hållbart försörja fastigheten med el.

Hållbarhet, långsiktighet och flexibilitet har varit vägledande vid utformningen av förskolans byggnad. Avdelningarna är flexibelt utformade för att kunna utnyttja lokalerna både för små och stora barn, beroende på hur barnkullarnas storlek förändras över tid.