Nyheter

K-Prefab har tecknat avtal om komplett stomentreprenad vid Årstaberg i Stockholm

K-Prefab AB har tecknat avtal med Noccon AB rörande en komplett stomentreprenad för nyproduktion av bostäder, lokaler och parkeringsgarage i Årstaberg i Stockholms kommun. Slutkund åt Noccon är Wallenstam AB.

K-Prefab ska genomföra en komplett entreprenad ABT-U med K-Prefabs stomsystem i sin helhet inklusive matrisgjutna färdigmålade fasader. Sammanlagt består projektet Årstaberg i Stockholm av drygt 400 lägenheter, lokaler samt ett parkeringsgarage i två plan.

Projektet kommer certifieras med Miljöbyggnad Silver version 4.0.

– Detta är K-Prefabs största enskilda order i historien och jag är både glad och stolt över att vi fått uppdraget att leverera en komplett stomlösning till ett projekt av denna storlek. Det är ännu ett bevis på vår starka produkt och vår konkurrenskraft som stomentreprenör, säger Stefan Paulsson, VD K-Prefab AB.

Produktion av de prefabricerade betongelementen samt montage kommer att ske etappvis där montage av den första huvuddelen förväntas påbörjas under Q1 2025. Ordervärdet är omkring 200 MSEK.

Foto: Fojab