Nyheter

Infrahubs säljer logistikfastighet om ca 20 000 kvm till BlackRock

Infrahubs har tecknat avtal om att sälja en ny större logistikfastighet under uppförande i Jönköping till en fond förvaltad av BlackRock. Fastigheten ligger i Södra Stigamo, Jönköping i nära anslutning till E4:an med en yta om cirka 20 000 kvadratmeter.

Fastigheten är anpassad för framtidens logistik gällande automatisering, miljöcertifiering och energi. Transaktionen har skett off-market.

– Efterfrågan från hyresgäster inom logistik är fortsatt hög. Detta skapar också en stark investeringsvilja inom logistikmarknaden för moderna och hållbara logistikfastigheter med bra lokalisering, långa hyresavtal och starka hyresgäster. Försäljningen till BlackRock är ytterligare ett bevis för detta och som visar att Infrahubs har ett koncept och erbjudande för framtidens logistik, säger Andreas Ekberg på Infrahubs.

– Vi har som målsättning är att vara ledande inom hållbarhet i branschen. Det ställer krav på att vi, tillsammans med våra leverantörer, tar hänsyn till och ansvar för den ekonomiska, miljömässiga och sociala påverkan våra aktiviteter har på vår omvärld, fortsätter Andreas Ekberg på Infrahubs.

– Det är glädjande att kunna presentera ytterligare förvärv i linje med vår nordiska strategi där moderna logistikfastigheter spelar en viktig roll i uppbyggnaden av vår fastighetsportfölj. Jönköping har ett bra läge med goda kommunikationer till många konsumenter, och med en miljöcertifierad fastighet kommer vi kunna skapa stort värde för våra hyresgäster och investerare, säger Thorsten Slytå, Managing Director och Head of Nordic Real Estate på BlackRock.

Transaktionen förväntas slutföras i början av januari 2025.

JLL och Wistrand har varit kommersiell respektive legal rådgivare till Infrahubs. Linklaters har varit legal rådgivare till BlackRock.