Nyheter

TT tar plats i känt landmärke när Newsec hyr ut 1 100 kvm i Skanstull

Nyligen blev det klart att TT Nyhetsbyrån blir ny hyresgäst på ett eget våningsplan om 1 100 kvm i kvarteret Katsan 1  i Strockholm och har tecknat ett femårigt hyresavtal. Uthyrningen gjordes av Newsec som representerar fastighetsägaren Folksam.

Den helglasade fasaden är ett bekant landmärke utmed Hammarbykanalen. Här kommer TT att ta plats till hösten, och lämnar därmed sin nuvarande lokal vid Slussen.

– Läget, ytan och planlösningen var viktiga faktorer i vårt val av lokal och här hittade vi en lokal som uppfyllde samtliga våra behov. Kommunikationsläget vid Skanstull är förstås mycket attraktivt och även en smidig utgångspunkt för vårt arbete, säger Per-Anders Broberg, Vd TT.

TT Representerades av Hedman Company och Dive Architects i arbetet med att hitta en ny lokal.

– Vi ser mycket positivt på att få TT som ny hyresgäst i fastigheten. Det är ett välkommet tillskott som vi ser en långsiktig relation med, Jimmy Dahlgren Head of Property Management, Newsec.

White Arkitekter, som ritade huset i början av 2000-talet, sitter fortfarande kvar i delar av fastigheten. Av de vakanta lokalerna i Katsan 1 återstår nu endast en lokal om 1100 kvm. Newsec driver fortsatt uthyrningen.