Nyheter

Peab bygger industribyggnad i Malmö

Peab har fått uppdraget att bygga en industribyggnad i östra Malmö. Beställare är Wihlborgs fastigheter och kontraktssumman uppgår till 166 miljoner svenska kronor.

Byggnaden ska ligga i området Fosie och kommer att innehålla kontor, lager och processindustri för livsmedelshantering. Den totala ytan uppgår till 10 000 kvadratmeter och kommer att fördelas i både ett och tre plan. Byggnaden planeras att uppföras enligt Miljöbyggnad Guld och krav enligt LFM30, som är ett lokalt initiativ för att utveckla en klimatneutral bygg- och anläggningssektor i Malmö.

– Vi är glada och stolta över förtroendet att få bygga denna nya industribyggnad till Wihlborgs och därigenom bidra till det lokala näringslivet. Det är ett fint exempel på vårt närproducerade samhällsbygge, säger Olle Olsson, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan. Byggstart är omgående och inflyttning är beräknad till hösten 2025.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2024.

Illustration: Wihlborgs