Nyheter

WSP får uppdrag att förena Roslagsbanan med T-centralen

WSP har fått förtroendet att utforma T-centralen i Stockholm när Roslagsbanan ska knytas ihop med Stockholms centrala delar.

Roslagsbanan sträckning slutar i dag vid Östra station i Stockholm, men ska nu förlängas till T-Centralen via Odenplan. WSP har fått Region Stockholms förtroende att utarbeta systemhandlingar för utbyggnaden av anslutningen till T-centralen.

– Det känns utmanande och roligt att få förtroendet att genomföra ett så här omfattande, komplext och betydelsefullt uppdrag. Vi arbetade med T-centralen när Citybanan byggdes, så det är extra roligt att få vara med i fortsättningen också, säger Jan Waage, uppdragsansvarig på WSP.

Roslagsbanan är en viktig länk för arbetspendling, skolelever och andra som vill resa mellan Stockholms innerstad och länets nordöstra kommuner. Förlängningen kommer att möjliggöra smidigare och mer klimatsmart pendling och skapar samtidigt förutsättningar för fler bostäder.

– Att få vara teknisk rådgivare i projekt som så tydligt bidrar till framtidens klimatvänliga stadsutveckling är såklart både roligt och meningsfullt, fortsätter Jan Waage.

Uppdraget innebär att WSP ska utforma allt som omfattar station T-centralen med komplexa utmaningar som utrymning, ventilation, rulltrappor, brandskydd och socialt hållbar arkitektur.  Uppdraget startar omgående och sker i samarbete med Rundquist Arkitekter.