Nyheter

Första spadtaget är taget för Lidls nya butik i Eslöv

De senaste åren har Lidl Sverige vuxit snabbare än övriga i branschen och nu fortsätter Lidl att växa i Sverige. Förra året stod det klart att Lidl Sverige får grönt ljus att etablera sin första butik i Eslöv kommun. Idag togs det första spadtaget för den nya butiken vid Bergarondellen.

Marken där butiken ska byggas är belägen nära ett kommande bostadsområde vid Bergarondellen, är 9 000 kvm stor och Lidl planerar att bygga en butik med en försäljningsyta på 1 400 kvm. Butiken är planerad att öppna under det första kvartalet 2025 och i samband med öppningen kommer omkring 20 personer att anställas.

Det blir en fullsortimentsbutik med färskvaror och en stor bake-off. Entreprenören är Folkets bygg.

– De senaste åren har frågan med stor frekvens funnits med i vardagen hos många medborgare och i sociala medier: när öppnar Lidl? Nu ser vi fram emot byggnation här i porten in mot Eslöv men framförallt en invigning av en ny livsmedelsbutik och nya arbetstillfällen, säger Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande i ett tal på plats när första spadtaget.

Bygget av den nya butiken försenades under förra året på grund av att en fridlyst vattensalamander upptäckts i närområdet. Efter en omfattande utredning kommer Lidl att vidta flertalet nödvändiga skyddsåtgärder för att skydda och bevara grodarten.

– Vi kommer bland annat att bygga ett vattensalamanderhotell i vattenbrynet som säkerställer grodartens fortplantning. Jag har jobbat många år i branschen, men det är första gången jag planerar en hotell- och sparesort för grodor, säger Petra Wahlström, Fastighetschef på Lidl Sverige.