Nyheter

Säljstart: Seniorbostäder i Ekholmen i Linköping

Den 14 maj öppnar Riksbyggen upp för försäljning av 58 seniorbostäder i Bonum Brf Korkeken i EkholmenLinköping. Lägenheterna är mellan 2–4 rum och kök med en planerad inflyttning första kvartalet 2027.

Bonum Brf Korkeken är en del av Riksbyggens koncept för seniorbostäder, Bonum, och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. Bonum Brf Korkeken är Riksbyggens första Bonumprojekt i Linköping och ligger vid Ekholmens centrum med livsmedelsbutiker, frisör, apotek och övrig handel.

De 58 lägenheterna är fördelade på två bostadshus om fem respektive sex våningar. Lägenhetsstorlekarna spänner från 2-4 rum och kök om 53–100 kvadratmeter. Bostäderna kännetecknas av ljusa och genomtänkta planlösningar med generösa inglasade balkonger och stilren inredning.

I bostadsrättsföreningen finns en härlig innergård med pergola och odlingsmöjligheter, en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för långväga gäster. Ett uppvärmt cykelrum finns också till förfogande. Föreningen kommer även ha tillgång till en bil som kan bokas vid behov via en bilpool.

Ekholmen har goda buss- och cykelförbindelser med övriga staden och tätt inpå finns fina grönområden, såsom Vidingsjös motionscentrum, Landeryds golfbana och Ullstämmaskogens naturreservat.

– Det är många som vill bo kvar i närområdet men vill bo mindre och enklare jämfört med tidigare boendet i villa. Med Bonum Brf Korkeken kan vi erbjuda ett bekvämt boende samtidigt som man behåller sitt sociala umgänge i närheten, säger Åse Ringborg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Byggstart för Bonum Brf Korkeken är beräknad till våren 2025 och preliminär inflyttning under första kvartalet 2027.

– Fler seniorbostäder leder också till flyttkedjor när villor och radhus frigörs dit yngre familjer kan flytta. Att bygga för äldre är också att bygga för unga, säger Åse Ringborg.