Nyheter

Logicenters köper markyta i Tusby

Logicenters har förvärvat en markyta om 25 000 m2 i finska Tusby. Företaget planerar att utveckla ett logistikcenter på 10 000 m2 med byggstart under tredje kvartalet 2024. Potentiella hyresgäster kommer att kunna flytta in i fastigheten efter sommaren 2025.

Logicenters fortsätter sin satsning i Helsingfors och stärker sin position som en ledande logistikleverantör i södra Finland.

Platsen, som är belägen på Rykmentinportinkatu 3, har valts ut med omsorg för sin strategiska närhet till Helsingfors flygplats, vilket möjliggör utmärkta förbindelser till huvudstaden och andra delar av landet.

– Vi är mycket glada över att ha säkrat denna mark med fantastiska förbindelser till hela landet. Det är ett idealiskt läge som kommer att ytterligare stärka vår position som ledande logistikleverantör i Finland. Vi ser fram emot att inleda byggprocessen och välkomna en framtida hyresgäst som kan dra nytta av denna toppmoderna anläggning, säger Jarkko Äikää, Commercial Director på Logicenters Finland.

Den nya fastigheten kommer att utvecklas enligt Logicenters ambitiösa hållbarhetsstandard med geotermisk värme och solcellspaneler på taket. Det finns även möjlighet att anpassa anläggningen efter hyresgästens specifika behov. Fastigheten beräknas att vara färdigställd under det tredje kvartalet 2025.