Nyheter

Newsec har bistått Harmerica Properties när Stureplansfastighet byter ägare

Newsec har agerat rådgivare åt Harmerica Properties och initierat genomförandet av första affären vid Stureplan i Stockholm sedan 2006. Transaktionen, som genomfördes off-market på uppdrag av köparen Harmerica, markerar en betydande händelse för Stockholms fastighetsmarknad.

Fastigheten, belägen på adressen Stureplan 15, omfattar cirka 1 700 kvadratmeter kontors- och butikslokaler.

– Transaktionen är av stor betydelse för oss och även för fastighetsmarknaden i Stockholm, säger Dan Sandstedt, Head of Investment Management Sweden, Newsec. Det här är ett exceptionellt läge och det är naturligtvis otroligt roligt att ha varit delaktiga när fastigheten nu byter ägare. Det är en affär som förstärker vår position som rådgivare inom centrala affärsdistrikt, där relationer och strategiskt tänkande är avgörande faktorer.

Köparen, Harmerica Properties, ägs av Caspar Callerström och Harry Klagsbrun, säljaren är Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv (publ), som har ägt fastigheten sedan 1997.