Nyheter

Boxit tar första spadtaget för tredje avdelningen i Odense

Ett enormt bygge på 13 000 kvadratmeter fördelat på fyra våningar har precis startat vid Drejebænken i Odense S, där Boxit tagit första spadtaget för sin tredje avdelning i staden.

Odense är en av de städer i landet som har störst befolkningstillväxt och därför har Boxit valt att bygga sin tredje avdelning i staden. Boxit ligger alltså både i Odense M, Odense C och snart Odense S, där det första spadtaget precis tagits. Bygget beräknas vara klart under första delen av 2025.

– Vi går bra för uthyrning i Odense och vill därför satsa på att bygga nytt så att vi kan hjälpa kunderna. När möjligheten till en bra byggtomt dök upp här ute tog vi den förstås, säger Bjarne Frandsen som leder Boxits lageravdelningar.

Första spadtaget

På den nya avdelningen kommer Henrik Maarbjerg, som varit på avdelningen i Odense C som försäljningsassistent de senaste åtta åren, att stå som ny avdelningschef och som mannen som fick ta första spadtaget.

– Det är spännande att få vara med från start och få igång allt, så att vi kan erbjuda kunderna i södra Odense och Fyn förvaringsmöjligheter närmare dem. Det är också både roligt och en ära att få vara den som bryter marken, säger Henrik Maarbjerg, som nyligen fyllt 60 år och även är född och uppvuxen i Hjallese.

– Jag bor i Odense N i dag, men jag har cyklat och moped runt här i området sedan jag var liten. Så det är som att komma hem, tillägger Henrik Maarbjerg.

Den nya avdelningen, som har 13 000 kvadratmeter fördelat på förråd, en större lasthall och några garage, kommer enligt planen att erbjuda förråd till både privatpersoner och företag i södra Odense från och med början av 2025.