Nyheter

Nytt samarbete med Heimstaden ger fler möjligheter för studenter

Heimstaden är en av Uppsalas största studenthyresvärdar med bostäder i det klassiska studentkvarteret Flogsta. Uppsala Bostadsförmedling har fått i uppdrag att förmedla delar av beståndet.

Med start 6 maj börjar Bostadsförmedlingen förmedla utvalda studentbostäder från Heimstadens på Sernanders väg i Flogsta. Bostäderna är belägna i de ikoniska höghusen och det rör sig om korridorsrum med gemensamt kök och små lägenheter om 1–2 rum och kök. Aktuella bostäder kommer läggas ut för förmedling på Bostadsförmedlingens webb allt eftersom de blir lediga.

– Vi har bara hört bra saker om Uppsala Bostadsförmedling och deras sätt att hjälpa hyresvärdar komma i kontakt med nya hyresgäster. Vi är positiva till att använda deras förmedlingstjänst och hoppas att samarbetet faller väl ut, säger Ann-Katrin Olsson, Regionchef Heimstaden Mälardalen.

Det nya samarbetet innebär att fler studentbostäder samlas på ett och samma ställe, vilket förenklar studenternas bostadsletande ytterligare. Bostadsförmedlingen förmedlar nu bostäder från tre av Uppsalas största studenthyresvärdar: Rikshem, Uppsalahem och Heimstaden.

Om Uppsala Bostadsförmedling
Uppsala Bostadsförmedlings uppdrag är att underlätta för bostadssökande och hyresvärdar att hitta varandra. Bostäderna förmedlas i turordning till den bostadssökande som har längst kötid och uppfyller hyresvärdens krav. Förra året förmedlades 2 418 studentbostäder.
Om Heimstaden
Idag är Heimstaden en av Europas ledande hyresvärdar som äger och förvaltar över 160 000 bostäder i nio länder, varav 46 000 i Sverige. Visionen är att erbjuda omtänksamma boende som förenklar och förgyller livet för våra hyresgäster. Beståndet i Uppsala består av 2038 studentbostäder i Flogsta och 675 övriga bostäder i centrala Uppsala.