Nyheter

Nominerat till Årets Stockholmsbyggnad

Erstas nya sjukhus är nominerat till ”Årets Stockholmsbyggnad” av Stockholms stad. Vinnaren presenteras den 4 juni.

Tävlingen Årets Stockholmsbyggnad anordnas i år för 15:e gången. Tio finalister har valts ut av en jury som utgått från projektens arkitektur, hållbarhet, innovation och betydelse för Stockholm – och Erstas nya sjukhus är ett av de tio bidragen.

Röstningen är öppen för alla och pågår till och med den 27 maj. Den som önskar kan gå in och ge Erstas bidrag en röst här! Vinnaren presenteras den 4 juni.

Juryns kommentar till varför Erstas sjukhus nominerats lyder:

”Erstas nya sjukhus är trots sin stora volym väl inplacerad i kvarteret och samspelar fint med sin omgivning. Fasaden är modernt utformad och samverkar med områdets ton. Entréhallen är ljus, öppen, omhändertagande och välkomnar besökaren.”

”Väl gestaltade gröna gårdar och terrasser har blivit en positiv tillgång för patienter såväl som för personal. Entréns placering mot Folkungagatan ger dignitet åt byggnaden och skapar mer liv på gatan.”

Erstas nya sjukhus har även nominerats till tidningen Byggindustrins tävling ”Årets bygge 2024” i kategorin Samhällsfastigheter.