Nyheter

Sluta slösa tid och pengar på att hitta expansionmöjligheter

Text: Combify

Att hitta exploateringsmöjligheter är ett arbete som kräver en hel del research. Det har hittills varit ett manuellt jobb och det tar extremt lång tid att hitta den fastighetsinformation som behövs för att hitta intressanta objekt och utvärdera dem. Och som vi alla vet är tid pengar. Men nu håller även fastighetsvärlden på att digitaliseras.

Combify är idag den ledande digitala lösningen för att hitta exploateringsmöjligheter. Sedan 2017 har företaget arbetat för att digitalisera Sveriges detaljplaner och översiktsplaner och sedan även markanvisningar och bygglov.

När man adderar maskininlärning och AI till en omfattande och väl strukturerad databas så uppstår fantastiska nya möjligheter för fastighetsutvecklare, etablerare, generalentreprenörer, planerare, arkitekter med flera – alla som letar efter fastighetsutvecklingsprojekt.

Mycket har hänt de senaste åren och nu är det dags för ännu en uppdatering av plattformen. Efter två månaders lansering av AI-agenten och feedback från användare introducerar Combify nu en spännande lösning för att ännu enklare kunna söka bland Sveriges 4.2 miljoner fastigheter och hitta de pärlor som gömmer sig för dig som vill hitta mark att utveckla eller köpa en befintlig fastighet.

I och med denna uppdatering tar Combify ytterligare ett steg närmare sin mission att göra fastighetsinformation så lätt tillgänglig och användbar som möjligt med hjälp av teknologi. Nedan hittar du en beskrivning av all den fastighetsinformation som du enkelt kan kombinera i din sökning för att hitta nya affärsmöjligheter.

Granulär Sökning för Oexploaterad kontra Exploaterad Mark

Vi har klassificerat alla 4,2 miljoner fastigheter i Sverige som oexploaterade eller exploaterade baserat på byggnadsklasserna på fastigheten. Nu kan du enkelt filtrera utvecklad och underutvecklad mark i alla Sveriges kommuner.

 

Integrering av översiktsplaner

Nu kan du enkelt filtrera fastigheter som är en del av kommunens 2 500 officiella utvecklingsområden. Du kan läsa mer om vårt arbete med atdigitalisera Sveriges 290 översiktsplaner här.

 

Detaljplaner

Filtrera fastigheter baserat på deras nuvarande detaljplanfas (från planbesked eller laga kraft) utvecklingsdatum, specifikt nyckelord och detaljplan kategori.

Du kan även enkelt xxkludera detaljplaner som är avbrutna, pausade eller överklagade. Detta inkluderar realtidsspårning av alla 6 000 pågående detaljplaner och 120 000 giltiga detaljplaner i Sverige.

 

Markanvändningskoder

Filtrera byggda eller obebyggda fastigheter baserat på de 16 officiella markanvändningskoderna: Allmänt ändamål, Bostäder, Centrum, Vård, Drivmedel, Handel, Industri, Kontor, Camping, Hotell, Parkering, Kulturvärden, Besökscentrum, Skola, Idrott, Verksamheter.

Du kan läsa mer om vårt arbete med att digitalisera Sveriges zonindelningsplaner här.

 

Bygglov

Filtrera över 200 000 pågående bygglov baserat på deras typ (Bygglov, Rivningslov, Förhandsbesked och Marklov), deras godkända beslutsdatum eller ett specifikt nyckelord i det godkända ansökningsbeskrivningen.

 

Markanvisningar

Filtrera fastigheter baserat på de olika stadierna av markanvisning: planerad, annonserad, öppen, stängd eller genomförd.

Sök efter vinnare och arkitekter inblandade i tävlingen, budprocessen eller direktanvisningar. Du kan även kombinara denna sökning med specifika nyckelord som nämns i markanvisningskriterierna.

 

Fastighetsägare

Filtrera fastigheter ägda av en specifik organisation med typkod 300-499 eller av ägarkategorier som kommun- och privatägd mark.

 

Hyresgäster

Filtrera fastigheter efter en specifik hyresgästs namn eller deras SNI-kod. Detta nya filter möjliggör ett precist resultat och identifiering av fastigheter associerade med specifika hyresgäster eller affärsverksamheter, som kategoriseras av deras Svensk Näringsgrensindelning (SNI) kod.

Lär dig mer om den svenska branschklassifikationen (SNI) eller ladda ner en komplett lista över SNI-koder.

 

Vad finns på fastigheten

Filtrera fastigheter efter typen av faciliteter belägna på fastigheten, såsom skolor, vårdcentraler, industriella fastigheter, eller till och med fastigheter med vattenvy!

 

Närhet till fastigheten

Filtrera fastigheter baserat på deras närhet till viktiga intressepunkter. Sök efter fastigheter inom ett specifikt avstånd från till exempel vatten, motorvägar (t.ex., 150 meter), eller filtrera för fastigheter inom gångavstånd (t.ex., 10 minuter) från skolor, stormarknader eller kollektivtrafik mm.

 

Datauppdateringar

Vi på Combify är glada att kunna dela betydande framsteg i vår datainsamling och digitalisering! Vi har även förbättrat vår spårning av kommunutvecklingsuppdateringar, vilket resulterat i än mer uppdaterade kartor.

Vi ser fram emot att bjuda på dessa spännande uppdateringar den 6:e maj och möjliggöra riktigt komplexa fastighetssökningar på en väldigt enkelt sätt.

Prova Combify gratis

Redo att uppleva kraften hos Combify Agent med den nya filterfunktionen? Registrera dig för en gratis provperiod och lås upp en värld av möjligheter för dina fastighetsutvecklingsprojekt. Se hur detta innovativa verktyg kan förenkla din sökning, spara enormt med tid, upptäcka dolda möjligheter, och ge dig kraften att fatta smarta beslut.

Starta en gratis provperiod idag: 

https://combify.com/