Nyheter

Ny arkitektrådgivare tar plats hos tegelgiganten wienerberger

I dagens arkitektoniska värld är förståelsen för samspelet mellan estetik och teknik avgörande för att skapa byggnader som håller över tid. Tack vare sin bakgrund som ingenjör i produktutveckling och design har Linda Larsson-Levin fått erfarenhet av att vara länken mellan form och funktion. Det är kunskap hon tar med sig in i sin nya roll som arkitektrådgivare hos wienerberger.

Nyligen fick det svenska teamet på wienerberger sällskap av Linda Larsson-Levin, som tar plats som företagets nya arkitektrådgivare. Efter sin utbildning som ingenjör i produktutveckling och design har hon bland annat arbetat på uppdrag åt Sveriges Arkitekter samt som arkitektrådgivare hos Cembrit.

Nu har hon tagit steget vidare till wienerberger, där hon kommer att arbeta nära arkitekter för att hjälpa dem att förverkliga sina visioner på ett praktiskt och genomförbart sätt.

– Tanken är att jag ska vara en källa för inspiration och en vägledare som gör visionen möjlig. Genom min utbildning och karriär har jag lärt mig att vara en länk mellan tekniken och estetiken och det är något jag absolut kommer att ha fördel av i den här rollen, förklarar Linda Larsson-Levin.

Ett material att se upp till

Under en arbetsdag kommer Linda Larsson-Levin att både besöka arkitektkontor samt ta emot besök i företagets showroom hos Makajo i Stockholm. Målet är att både informera arkitekter om wienerbergers sortiment, samt att ge dem argument för hur man kan få igenom visionen på ett bra och kostnadseffektivt sätt. Linda Larsson-Levin berättar:

– Jag har alltid haft ett intresse för design och arkitektur. Genom att de senaste åren ha jobbat nära arkitekter har det vuxit fram ett genuint engagemang för de utmaningar och möjligheter som de möter i sin roll. Att åka runt till arkitektkontor med visionen om att utbilda och inspirera arkitekter är något jag har erfarenhet av och ser fram emot att fortsätta göra här på wienerberger, säger Linda Larsson-Levin och fortsätter:

– Jag har ofta mötts av ambitionen och önskan om att vilja använda fasadtegel, det kändes som att man såg upp till tegel och dess genuina uttryck. Så att nu få möjligheten att stärka arkitekternas försäljningsargument om att det går att möta alla krav genom att bygga med tegel är en mycket rolig del av min nya roll.

Ett och samma material – med så många möjligheter

För Linda Larsson-Levin har de första veckorna hos wienerberger varit lärorika – och hon har hela tiden känt ett starkt stöd från sina kollegor.

– Hos wienerberger har vi ett starkt team med duktiga säljare och konstruktörer, som alla stärker varandra med gränsöverskridande kunskap för att våra kunder ska få det de önskar – men på ett genomförbart sätt. Det är inte lätt för vare sig en beställare eller arkitekt att kunna allt om tegel och hur det fungerar, utan det är istället mitt jobb att tillhandahålla den expertis som krävs. Därför är det skönt att ha så många kompetenta kollegor vid sin sida, berättar Linda Larsson-Levin och avslutar:

– Det finns också en stolthet i murningstraditionen som är superhäftig. Jag har respekt för hantverket som krävs för att bli en duktig murare, samtidigt som jag uppskattar teglets egenskaper. Jag gillar det gedigna i det, samtidigt som det erbjuder så många möjligheter och framför allt att man kan skapa en vacker stadsbild som består. Det är funktionellt, vackert och står där med värdighet. Det känns otroligt bra att vara ute och representera ett bra material och ett företag som tänker långsiktigt så som wienerberger gör.