Nyheter

OBOS bygger nytt i Täby

Cirka 35 lägenheter, mitt i Täby Parks grönska. Det är vad OBOS planerar att göra av de byggrätter som nyligen förvärvats av Skanska. Området är en del av en ny stadsdel i Täby där mycket kommer att hända de kommande åren.

– Vi har sedan tidigare en rad byggprojekt runtom i Täby. Därför känns det extra roligt att meddela att vi har ytterligare cirka 35 bostäder på gång. Täby Park har en fantastisk potential och jag är säker på att många av våra medlemmar kommer att trivas här, säger Lina Brantemark, affärsutvecklingschef OBOS.

Täby Park, en modern och miljövänlig stadsdel, belägen mitt i Täby, hälsade sina första boende välkomna till nyproducerade bostäder våren 2020. Sedan dess har invånarantalet vuxit till över 2 000 och nya bostadsområden utvecklas kontinuerligt.

Här erbjuds både lägenheter och radhus, samt olika storlekar på kommersiella lokaler.

OBOS planerar att bygga sina lägenheter mellan två av områdets parker. Några av dem kommer att erbjudas med OBOS Deläga, där köparen äger minst halva bostaden, medan resterande del ägs tillsammans med OBOS. Det innebär att både lån och krav på kontantinsats blir upp till 50 procent lägre. Projektet är det sista kvarteret i denna detaljplan.

– För oss, som en av Norge och Sveriges ledande bostadsutvecklare, är det självklart att fortsätta tänka långsiktigt även i osäkra tider. Ambitionen är att ha ett beviljat bygglov inom ett halvår för att därefter kunna byggstarta i början av 2025, avslutar Lina Brantemark.