Nyheter

Skanska bygger flerfamiljshus i Prag för 600 miljoner kronor

Skanska har tecknat avtal med Central Group om att bygga ett bostadskomplex i Prag, Tjeckien. Kontraktet är värt CZK 1,3 miljarder, cirka 600 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Europa för det andra kvartalet 2024.

I projektet ingår byggnationen av kommande fas av bostadsprojektet Residence Park Quarter. Den består av sju hus med sex till tolv våningar och totalt 373 nya lägenheter. Detta inkluderar även ett parkeringsgarage med tre våningar under mark. Flera kommersiella enheter ingår också i detta projekt.

Skanska kommer delvis att använda betong med hög andel återvunnet material för specifika konstruktioner.

Byggnationen beräknas starta i maj 2024 och är planerad att vara slutförd under hösten 2026.