Nyheter

Skebo bygger nya bostäder i Kåge – Contractor blir entreprenör

Skebo fortsätter sin satsning på Kåge. Nu står det klart att 40 nya bostäder byggs i de centrala delarna av samhället. Hyresrätterna kommer att byggas som radhuslängor i två våningar. Contractor är utsedda till entreprenör för projektet.

– Kåge är populärt och växer snabbt, liksom hela Skellefteå kommun. Vi har också sett att radhus är ett sätt att bo som passar många och som vi tror på mycket, säger Harriet Classon, ordförande Skebo.

De 40 lägenheterna som kommer att byggas blir den andra etappen av bygget i Sörbyn, som är centralt beläget i Kåge med direkt närhet till affär, hälsocentral och med naturen runt hörnet. Lägenheterna är fördelade på radhuslängor i två våningar. De är snudd på identiska med de 40 bostäder som byggs i den första etappen, som ska stå klar i början av 2025.

– Vi på Contractor är mycket stolta och glada att vi lyckades vinna upphandlingen på Sörbyn etapp två åt Skebo. Detta innebär att Contractor Mark, Jörnträhus samt vi på Contractor bygg i Skellefteå kan fortsätta arbeta enligt vår strategi att vi ska bygga ett levande Norrland med lokala människor, säger Kurt Nyström, vd Contractor Bygg i Skellefteå. 

Varje bostad kommer att ha 5 rum och kök och kommer att mäta ungefär 110 kvadratmeter. De kommer också att ha en tillhörande parkeringsplats utrustad med både laddbox och uttag för motorvärmare.

– Med tanke på hur Kåge växt känns det viktigt för oss att kunna erbjuda fler bostadsmöjligheter i samhället. Vi vill bidra i utvecklingen av hela Skellefteå kommun, och Kåge är ett allt mer populärt och växande område, säger Helena Markgren, Skebos vd.