Nyheter

K2A får pris för ansvarsfullt företagande – först med dubbla vinster

K2A Knaust & Andersson Fastigheter belönas med utmärkelsen Symbios, som prisar svenska bolag som lyckas kombinera ansvarstagande med lönsam tillväxt. K2A blir därmed det första bolaget att vinna priset en andra gång.

– Det är väldigt kul att få den här utmärkelsen på nytt. Ett starkt hållbarhetsarbete är grunden för vår verksamhet och vi har under det senaste året fått flera exempel på hur det stärker våra fastighetsvärden och därmed affären, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Utmärkelsen har instiftats av managementbolaget Cupole och delas i år ut för fjärde gången. Precis som 2022 är K2A en av årets tre vinnare. När K2A tidigare i år nominerades till priset lyftes just betydelsen av bolagets hållbarhetsarbete för 2023 års lyckade fastighetsförsäljningar fram.

– Det är med stor glädje jag, tillsammans med resten av årets fantastiska jury, återigen kan gratulera K2A som en av årets Symbios-vinnare! Vi konstaterade redan 2022 att K2A är ett bolag att hålla koll på för framtiden – inte minst tack vare att de är viktiga inspirationskällor i en stor och betydelsefull bransch. Och vi är inte ensamma om att uppmärksamma K2A. Förra året rankade GRESB, världens största benchmark för hållbarhet inom fastighetsbranschen, K2A som det näst bästa bolaget globalt, bland alla börsnoterade bostadsföretag. Det är med andra ord tydligt att K2A ser på ansvarstagande som något som driver tillväxt, säger Per Högberg, Managing Partner på managementkonsultbolaget Cupole.

Juryns motivering till K2A:s vinst lyder:

”Med ett outtröttligt fokus på hela värdekedjan fortsätter K2A att leda utvecklingen mot grönare boendeområden – en hållbar bostad i taget”.