Nyheter

Nu öppnar Hotel Fratelli i Karlstad efter flera års renovering

Ett färgstarkt nöjeshus som för tankarna till sydligare breddgrader. Efter flera års renovering står Karlstads soliga Hotel Fratelli, med sydeuropeisk kultur och design i fokus, äntligen färdigt. Från och med idag 19 april 2024 välkomnar Hotel Fratelli gäster till de 85 utsökta hotellrummen, spat Allegria Retreat Club och inte mindre än tre olika restauranger och barer.

Solen har länge varit en symbol för Karlstad. Med lokala profiler som “Sola i Karlstad” och en sol som kommunlogga har detta värmländska nav gjort sig känt för sin värme. Nu kan Karlstad stoltsera med ytterligare en sol på kartan: Hotel Fratelli.

Det nya designhotellet som passande nog precis öppnat vid Soltorget hämtar inspiration från den livliga sydeuropeiska kulturen. I det ikoniska före detta CGC-varuhuset öppnar nu den efterlängtade mötesplatsen.

– Karlstad är en stad på frammarsch och helt rätt för ett koncept som Hotel Fratelli. Teamet bakom hotellet har lång erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen och har här lyckats skapa något helt unikt. Det kommer att bli mat- och dryckesupplevelser utöver det vanliga, inramat av fantastisk design. Jag ser verkligen fram emot att följa med på Hotel Fratellis resa när de nu tillför ännu mer liv och rörelse till Karlstad, säger Henrik Berghult, Chief Operating Officer på Nordic Hotels & Resorts.

Hotel Fratelli består av 85 hotellrum i kategorierna Dubbelrum, Superior, Deluxe och Suites, flera av dem med balkonger. Här har inspiration hämtats från Medelhavets estetik. En trappa ner stoltserar hotellet med sitt eget spa, Allegria Retreat Club, komplett med pool, kallbad, stone bath, finsk bastu, upplevelseduschar och bar.

Utöver avkoppling i vackra miljöer så är Hotel Fratelli en destination för mat och dryck i världsklass. I restaurang Vicino serveras ärlig mat med influenser från södra Europa, medan det på lekfulla Isola rör sig mot den franska Rivierans lättsamhet. Fratelli Bar & Deli kommer i sin tur att locka med enklare godsaker från morgon till kväll.

Hela utbudet knyts ihop av husets gedigna vinlista, kurerad med 500 viner från främst småskaliga bönder i Italien och Frankrike.

Arbetet med Hotel Fratelli har gjorts med stor respekt för huset. I mer än 50 år har CGC-huset varit ett landmärke i Karlstad. Det öppnade 1951 när Carl-Gustaf Carlsson flyttade sin herrbutik till det nybyggda affärshuset som skulle komma att bli varuhuset CGC.

CGC har refererats till som “Värmlands NK” och var bland annat första butiken i staden att installera en rulltrappa. Nu skrivs ett nytt kapitel i den anrika byggnadens historia. Fasaden har fått sig ett lyft, men det är framförallt invändigt som nya, djärva designval speglar södra Europas charm.

– Det känns nästan lite overkligt. Tre års intensivt arbete är över och nu får vi äntligen visa upp Hotel Fratelli för allmänheten. Det här hotellet kommer att bli en reseanledning till Karlstad och en självklar plats för värmlänningen att mötas på. Här ska gäster känna sig omhändertagna och vara sig själva, som hos vänner och familj. Hos oss ska man kunna hänga länge, utan att behöva lämna hotellet, säger Anders Pertun, General Manager på Hotel Fratelli.

Hotel Fratelli öppnar fredag 19 april kl. 11:00. Hotellet ingår i Nordic Hotels & Resorts portfölj av medlemshotell, och ägs av Peter Persson, VD för fastighetsbolaget Capriga, General Manager Anders Pertun samt bröderna och restaurang- och evententreprenörerna Mattias och Andreas Olsson.