Nyheter

Mannersons inviger nytt bostadsprojekt i Norrköping

Mannersons kastar ankar i Norrköping och välkomnar de första hyresgästerna till Kronomagasinet 3 i Inre Hamnen. Denna milstolpe markerar även ett viktigt startskott för den nya stadsdelen som därmed får sina första invånare.

Kronomagasinet, med sina 69 lägenheter av varierande storlekar från 1 till 4 rum, är ett nyckelprojekt i Mannersons satsning på att skapa en levande och mångfacetterad stadsdel. Inflyttningen sker etappvis per trapphus, vilket möjliggör en smidig och välorganiserad process för de nya invånarna.

Invigningsceremonin, som kantades av festligheter och tal, inleddes med en imponerande trumfanfar från De Geergymnasiet. Mannersons VD, Carl-Fredrik Grönhagen, arkitekterna Jonas Elding och Johan Oscarson samt företrädare från kommunen berättade om den 10 år långa processen med planläggning, projektering och byggnation.

Byggherrar, vänner och blivande hyresgäster minglade under ceremonin som avslutades med en rundvandring i visningslägenheten följt av en smakfull sparrissoppa.

– Efter många år av förberedelse är det nu roligt att få välkomna husets första hyresgäster. Det är superviktigt för oss att gemensamt skapa en levande stadsdel som bidrar till hela Norrköpings attraktivitet, det är målet för de kommande 50 åren, säger Carl-Fredrik Grönhagen.

Mannersons ser fram emot att fortsätta utveckla Inre hamnen och snart kommer fler hyresgäster och bostadsrättsinnehavare att flytta in i de första färdigställda husen i hamnen. Denna utveckling är resultatet av ett långvarigt engagemang och samarbete mellan alla byggherrar och Norrköpings kommun.