Nyheter

OBOS trotsar byggkrisen i Malmö – planerar nya bostäder i Tullstorp

OBOS fortsätter att utveckla bostadsmarknaden i Malmö med 14 villatomter och 29 radhus i attraktiva Tullstorp, nära Gyllins Trädgård. Preliminär byggstart väntas redan till hösten.

Det senaste året har bostadsbyggandet nått rekordlåga nivåer i Sverige. Situationen i Malmö – Sveriges snabbast växande storstad – är inget undantag. Men trots den osäkra marknaden väljer OBOS, en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare, att satsa på nya bostäder i Tullstorp.

– Behovet av nya bostäder försvinner inte bara för att det finns utmaningar i bostadsbyggandet. Med över 550 000 medlemmar i Norge och Sverige måste vi tänka långsiktigt. Detta är en perfekt plats för småbarnsfamiljer och äldre som letar efter en lugnare miljö nära naturen samtidigt som de har enkel tillgång till stadens bekvämligheter, säger Malin Svensson, vice vd OBOS Sverige.

Tullstorp är ett attraktivt område i utkanten av Malmö, med närhet till Gyllins trädgård där OBOS tidigare byggt bostäder. Här finns alla nödvändiga servicefaciliteter redan etablerade, inklusive förskolor, grundskolor och handelsplatser. Området, som utvecklas tillsammans med flera andra byggaktörer, har utmärkta kommunikationsmöjligheter och enkel anslutning till yttre ringvägen.

Hoppas på säljstart redan i sommar

OBOS planerar att bygga villor och enplans- och tvåplansradhus med både en lättskött gräsmatta och altan, samt minst en parkeringsplats. Samtliga radhus kommer att certifieras enligt miljömärkningen Svanen, vilket bland annat garanterar låg energianvändning och god inomhusmiljö.

– Intresset är redan stort och mäklarna uttrycker optimism för projektet. Vi kommer bland annat att erbjuda villor från vårt populära varumärke Myresjöhus. Det känns väldigt bra att kunna bidra till den fortsatta utvecklingen av Malmö, fortsätter Malin Svensson.

Så snart bygglovet är godkänt, vilket förväntas preliminärt under juni, kommer försäljningen av radhusen att starta. Säljstart för villorna väntas i höst. Även byggstart planeras till hösten.