Nyheter

Förvaltaren och Zengun ingår entreprenadavtal för kvarteret Kvarnstugan

Det allmännyttiga fastighetsbolaget Fastighets AB Förvaltaren har tecknat ett entreprenadavtal med Zengun för nästa fas av produktionen av kvarteret Kvarnstugan i Sundbyberg. Projektet omfattar 113 hyreslägenheter, café, restaurang och lokaler för kulturverksamhet.

Ordervolymen uppgår till ca 400 miljoner kronor. Centralt läge vid Ursvik torg Kvarteret Kvarnstugan får en central plats vid det som blir Ursviks torg i Sundbybergs nya stadsdel västra Ursvik. En hållbar stadsdel nära natur- och grönområden med mycket goda kommunikationer till centrala Sundbyberg och Stockholm.

– Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla Sundbyberg som stad genom att skapa nya hyresrätter och en levande fastighet, säger Petra Karlsson Ekström, vd på Förvaltaren.

Trästomme och låg energiförbrukning Fastigheten byggs med trästomme och låg energienergiförbrukning och utöver 113 hyreslägenheter på mellan ett och fyra rum och kök, blir det café, restaurang och kulturverksamhet i form av bibliotek och lokaler för musik- och dansundervisning.

Husen planeras stå redo för inflytt under 2026.

– Vi är stolta över att ha ett byggande bolag som bidrar till att Sundbyberg växer. Utan bolag som Förvaltaren kan vi inte lösa vår regions största problem – bostadsbristen, säger Peter Schilling kommunstyrelseordförande i Sundbybergs stad. Förvaltaren och Zengun har samarbetat under projekteringen 2023 och just nu pågår produktionen av grundläggningen.

– Vi är glada att få fortsatt förtroende när projektet nu går in i nästa fas. Kvarnstugan med sin trästomme är ett bra exempel på hur vi vill jobba – långsiktigt, hållbart och klimatsmart. Kvarteret blir ett nytt spännande landmärke i Ursvik, säger Kajsa Flack, arbetschef på Zengun.