Nyheter

Premiär för Västerås första co-living

Mimer introducerar Västerås första co-living. Här bor du ensam, men tillsammans med fem andra i samma lägenhet. Huset ligger på Kopparbergsvägen mitt i Västerås city och har beräknad inflyttning i slutet av 2024.

Vill du dela Livet? Med det här sättet att bo får varje hyresgäst ett eget rum på 17 kvadratmeter, komplett med badrum och inglasad balkong. Men det är de gemensamma utrymmena i delningsboendet som verkligen skapar känslan av gemenskap – hyresgästerna delar hall, kök, vardagsrum och ytterligare en balkong.

I entrén till huset finns en stor lobby, upcycle-yta och cykelförråd. På andra sidan gatan finns parkeringshus, bilpool och plats för elbilsladdning i Mimers hus Högne.

– Vi erbjuder hyresrätter till alla västeråsare genom olika hem för olika personer och önskemål. Oavsett om du vill bo citynära eller nära naturen. Att vi nu kan utöka med en ny boendeform som co-living gör oss alla stolta. Förhoppningen är att vi ska kunna möta behoven hos de som söker efter en flexibel och social boendeform. Huset har vi kärleksfullt döpt till ”Livet”, säger Annsofi Söderholm, Konceptkoordinator hos Mimer.

Huset är byggt med hållbarhet, gemenskap och prisvärdhet i fokus. Mimer vill minska klimatavtrycket genom en högre delningsgrad av ytor och delade funktioner i hemmet.

Fakta om Livet:

Livet består av fem våningsplan med en lägenhet på varje plan.

I varje lägenhet bor sex hyresgäster i varsitt rum.

Rummen är 17 kvadratmeter och varje hyresgäst har ett badrum, inglasad balkong, smart förvaring samt ett mindre skrivbord.

De delade ytorna i lägenheten är 78 kvadratmeter och består av hall, kök, vardagsrum och gemensam balkong. Varje hyresgäst har en egen kyllåda och hylla i köksskåp.

I hyran ingår avgift för värme, vatten, internet och el samt städning av ytskikt i gemensamma utrymmen två gånger i veckan.

I huset finns en lobby, tvättstuga, upcycling-yta, cykelförråd samt boxar för matleveranser.

Hyresgästerna delar på en gemensam grön gård tillsammans med hyresgästerna i Hulte.

Läs mer och anmäl ditt intresse redan idag via Livets hemsida