Nyheter

OBOS inleder samarbete med Tim Bergling Foundation

OBOS inleder ett nytt samarbete med Tim Bergling Foundation, som inkluderar öppnandet av flera nya musikstudios från norr till söder under 2024. Målet är att bidra till ungas välmående och tillhörighet genom musiken. För OBOS, som har en lång tradition av att stötta en meningsfull fritid för barn och unga, går målet att få unga att må bättre genom musik hand i hand med företagets samhällsengagemang.

Den 10 april inviger Tim Bergling Foundation sin andra musikstudio i landet på Labbet i centrala Umeå, som är en del av Sensus studieförbund. Studion byggs upp inom ramarna för konceptet Studios – For A Better Day.

En rapport från MUCF om ungas fritid visar att bland unga som bor i områden med socioekonomiska utmaningar uppger drygt 30 procent av de tillfrågade att de hindrats från att delta i fritidsaktiviteter för att dessa har varit för dyra eller för att de haft svårt att ta sig till dem. Genom Studios – For A Better Day vill Tim Bergling Foundation nå alla unga, inklusive de i socioekonomiskt utsatta områden, för att ge dem tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och möjligheten att utforska sin kreativitet genom musik.

Att ge tillbaka till samhället är en viktig del av OBOS och företaget har en lång tradition av att stötta barn och unga. Genom ”OBOS ger tillbaka” finansieras flera projekt och samarbeten som tidigare har haft stort fokus på idrott och rörelse.

Christian Alehagen, chef för varumärke och samhällsansvar på OBOS, betonar:

– Musik kan göra stor skillnad för ungas välmående. För OBOS är det självklart att vi vill vara med och bidra till detta positiva genom vårt samarbete med Tim Bergling Foundation. Vi ser med spänning fram emot att bidra till öppnandet av fler musikstudios runt om i Sverige under 2024 för att ge fler ungdomar tillgång till musiken och sin kreativitet.

Klas Bergling, grundare av Tim Bergling Foundation:

– Vi är stolta och förväntansfulla över att vi tillsammans med Sensus studieförbund får öppna vår nästa musikstudio i centrala Umeå, så att många ungdomar kan erbjudas möjlighet att lära sig producera musik men också utveckla en redan påbörjad musikproduktion. Att dessutom ha OBOS som en stor och betydande aktör med oss på resan känns mycket bra.

Om Tim Bergling Foundation
Tim Bergling Foundation är en ideell organisation som grundades av familjen Bergling efter den svenska musikproducenten och DJ:n Aviciis bortgång. Stiftelsens syfte är att främja mental hälsa och kreativitet genom musik och andra konstformer. Genom olika initiativ och projekt strävar Tim Bergling Foundation efter att skapa en tryggare och mer inkluderande värld för unga människor över hela världen.