Nyheter

Nytt boende med många mötesplatser i Kista

Snart öppnar intresseanmälan för SKB:s 152 nya kooperativa hyresrätter i den nya stadsdelen Kista äng. Kvarteret Torshamn byggs strax norr om Kista centrum, inom gångavstånd från tunnelbanestationen.

Perioden för intresseanmälan startar 1 maj och redan nu kan alla intresserade gå på virtuell lägenhetsvisning. Kvarteret Torshamn är ett boende med närhet till kommunikationer och service. Mellan husen finns en innergård med planteringar och smala grusgångar samt platser för samvaro och möten.

I källaren och delvis på gårdsplan finns lägenhetsförråd och cykelrum med möjlighet till cykeltvätt. I anslutning till alla entréer finns barnvagnsrum. Kvarteret har också takterrass, gemensamhetslokal, tvättstugor, hobbyrum, elcykelpool, samt bastu med relax. Höjden på husen varierar från upp till åtta våningar till en lägre byggnad med stadsradhuskaraktär. Fasaderna gestaltas med två variationer av tegelmurning.

Lägenhetsvisning på skärmen

Den virtuella lägenhetsvisningen på SKB:s webbplats släpper in nyfikna i en typlägenhet i kvarteret. Med den digitala bostadsväljaren syns också var i fastigheten de olika lägenheterna finns. Lägenhetstyperna är utformade för att passa olika livssituationer och varierar från yteffektiva ettor och tvåor till spatiösa etagelägenheter om sex och sju rum.

Nästan hälften är tvåor, både små och stora. I kvarteret finns även många fyror. De flesta lägenheter har balkong eller uteplats och fönster i minst två väderstreck. Kvarteret Torshamn har planerad inflyttning från november 2024.

Illustration: Kjellander Sjöberg

Intresseanmälan är öppen i maj
Intresseanmälan är öppen 1–21 maj. Alla som blivit medlemmar i SKB kan anmäla intresse för att bo i Torshamn. Lägenheterna fördelas alltid efter kötid i SKB, det handlar alltså inte om att vara först med sin anmälan. Alla medlemmar kan anmäla intresse, oavsett kötid.