Nyheter

Högbo Brukshotell & Spa öppnar portarna till ett nyrenoverat hotell

Högbo Brukshotell & Spa utanför Gävle har genomgått en omfattande renovering och öppnar den 1 juni upp dörrarna till ett autentiskt spa om 1 100 kvadratmeter med stora loungeytor, unika behandlingar, fyra pooler och flera olika bastukoncept.

Satsningen på spa har gjorts för att ytterligare positionera hotellet som en unik och självklar destination för naturnära upplevelser, avkoppling och mathantverk där hållbarhet står i centrum.

Det nya Spaet på Högbo Brukshotell & Spa får en mycket erfaren chef i Amy Pettersson som har mer än 23 års erfarenhet från spa- och skönhetsbranschen i Australien, Kanada och Sverige. Hon har en gedigen erfarenhet av flera olika spa-koncept, tekniker och produkter. Till det nya Spaet på Högbo har Amy tagit fram olika ansikts- och kroppsvårdsbehandlingar som innehåller guasha- och koppningsterapi samt en egen signaturdoft.

– I Spaet är varje detalj noga utvald. Vi har valt jordnära färger för att bidra till en lugnande atmosfär och för att skapa en avkopplande plats som ger välbefinnande. Doften i Spaet, som vi har tagit fram tillsammans med ”Organics by Sara”, innehåller bland annat vanilj, tall, timjan och enbär och är en påminnelse om platsen som omger hotellet. Signaturdoften kommer att ingå i vår alldeles egna kroppsskrubb som är tänkt att stimulera kroppens alla sinnen, säger Amy Pettersson, spa-chef, Högbo Brukshotell & Spa.

Utöver spa har en omfattande renovering gjorts där inspirationen tagits från naturen som omger hotellet. Detta är något som tydligt märks i val av färg, form och material – från de mjuka jordfärgerna i inredningen till de organiska formerna som finns i de nybyggda hotellrummen och konferenslokalerna.

Varje detalj är noga utvald för att skapa en plats av avkoppling och välbefinnande. En generös takhöjd på nästan 9 meter samt stora glaspartier i den nybyggda loungen gör att naturen är ständigt närvarande.

– Högbo Brukshotell & Spa är ett nytänkande brukshotell i ett före detta järnbruksområde. Här förenas historia med närodlatmathantverk och platsen är sedan länge en mycket populär destination för friluftsaktiviteter. Nu har vårt älskade hotell fått ett rejält lyft och med vårt nya spa blir hotellet ett av Mellansveriges mest intressanta destinationshotell, säger Tomas Lindqvist, VD Högbo Brukshotell & Spa.

Förutom ett nytt spa byggs också flera barer samt ett nytt bistrokoncept intill Orangeriet som kommer att ha 112 sittplatser. I det nybyggda Orangeriet står en stor öppen spis som är skapad av hantverkare på Högbo Bruk som en blinkning åt historien. Här kan gästerna bland annat avnjuta pizzor med lokal- och egenproducerade produkter gjorda på säsongens bästa råvaror.

Det byggs även tolv nya hotellrum, åtta nya konferensrum, en ny lobby och reception. I inredningen märks tydligt hotellets och brukets historia, närheten till naturen men också modern komfort, värme och personlighet.

När Spaet invigs uppdateras även hotellets namn och får tillägget ”& Spa” för att tydliggöra förstärkningen av hotellets erbjudande och för att locka en bredare målgrupp.

Korta fakta om nya byggnationen på Högbo Brukshotell & Spa:

1100 kvm spa

3 bastukoncept, torrbastu, ångbastu, herbarium/aromabastu

Monsundusch/regnskogsdusch

Kallvattenhink

Varm pool

4 fotbad med olika salter

4 pärlande pooler utomhus 35-38 grader

Stor bar inomhus

3 behandlingsrum

Gym

Eget utrymme som kan bokas för dryck och tilltugg

Eget utrymme för gruppaktiviteten Bubbel & Babbel

Loungeyta för 100 personer med öppen spis

Översikt övrig tillbyggnad:

En Bistro med nytt restaurangkoncept

Ett Orangeri med 112 sittplatser och öppen spis

12 nya hotellrum

8 nya konferensrum

Ny lobby, reception, barer, loungeytor