Nyheter

Consid inviger nytt pampigt kontor i centrala Örebro

It- och kommunikationsföretaget Consid har sedan starten i Örebro varit en stark aktör på marknaden. Under de senaste åren har företaget blivit en nationell hub för Consids Sitevision-partnerskap, så väl som en viktig lokal partner för it-tjänster.

För att fira framgången inviger man nu sitt nya kontor i pampiga SEB-palatset.

– Det är en av de mer spektakulära byggnaderna i Örebro med en lång historia av företagande. Det känns väldigt spännande att äntligen ha det helt klart, säger Sebastian Kvarnström, kontorschef på Consid i Örebro.

Det är en ståtlig hundraåring med vackra fasadutsmyckningar som påminner om historien som Consid nu flyttar in i. På utsidan ser allt ut som vanligt men på insidan har det hänt grejer under lite mer än ett års tid. Lokalernas yta på 1050 kvm har byggts om för att anpassas till Consids behov.

– Vi har gjort omfattande hyresgästanpassningar då vi har byggt om från banklokal till ett modernt kontor. Det har varit ett gediget arbete med att få detta bra då det finns en del kulturhistorisk inredning att ta hänsyn till och anpassa oss till”, säger Fredrik Nordgren, teknisk förvaltare Castellum Örebro.

Ett av Consids adelsmärken är kontoren. De ofta spektakulära byggnaderna är utformade för att maximera trivseln hos de anställda och har en tydlig roll i företagets employer branding. Örebro-kontoret är inget undantag. Det finns en del jugendinspirerade inslag som bevarats; mörkbetsat spröjsat ekträ i taket, bröstpanel, stuckdekorationer på väggarna och fönster med fasettslipat glas och mässingspröjs. Nu möts det gamla historiska inslagen med det nya moderna på ett fantastiskt sätt. Sofia Nilsson är Faciliity Manger på Consid och har jobbat tätt med hyresvärden Castellum för att få rätt Consid-känsla i det gamla riksbankspalatset.

– Att ta sig an ett sådant här projekt är ingen självklarhet, men Castellum vågade tro på vår vision och tack vare ett gott samarbete så har vi tillsammans skapat en fantastisk mötesplats. Husets vackra fasad och den karaktärsskapande inredningen har noga och varsamt vävts samman med de funktioner och bekvämligheter som idag krävs för att möta behoven på en modern arbetsplats. Den vackra 110-åringen på Drottninggatan har fått nytt liv! Vi ser fram emot att framöver få välkomna medarbetare, kunder och gäster hem till vårt nya vackra kontor, säger Sofia Nilsson, Facility Manager på Consid.

Sedan starten år 2000 har Consid, med en årlig tillväxt på 30 procent, blivit ett av nordens ledande it-företag. Med ett 40-tal kontor runt om i Sverige och fem strategiskt placerde utlandskontor i Hamburg, Köpenhamn, Oslo, Warszawa och Helsingfors är målet att 2025 ta en topposition i norra Europa.

Samtidigt är det viktigt att hålla kvar i det lilla och lokalt förankrade.

– Ett av våra kärnvärden är entreprenörskap. Lokalt är vi en stark aktör där vi bygger verksamheten på en stark lokalkännedom. Det lilla stora företaget kan man säga, förklarar Sebastian Kvarnström.