Nyheter

Peab bygger om skola i Malmö

Peab har fått uppdraget att utföra en ombyggnad av en skola i Malmö. Beställare är Revelop och kontraktssumman uppgår till 186 miljoner svenska kronor.

Fastigheten ligger i den västra delen av Malmö, nordväst om Pildammsparken. Fastigheten uppfördes ursprungligen åt Malmö Mekaniska Tricotfabrik (MMT) år 1898. Tre nya gymnasieskolor med omkring 1 100 elever kommer att etableras med gemensamt tillagningskök och matsal i fastigheten.

Ombyggnaden innebär främst förändringar interiört med ny planlösning, men även delar av exteriören berörs, såsom entréer och nytt glasparti mot gården vid utbyggnad av matsal. Den totala ytan för ombyggnaden är nästan 8 300 kvadratmeter bruttoarea.

– Vi är glada och stolta över att få vara delaktiga i att skapa en ny skola till Malmös gymnasieelever. Som samhällsbyggare är detta ett mycket viktigt uppdrag, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan. Projektet är påbörjat och entreprenaden beräknas vara färdig sommaren 2025.

Projektet orderanmäldes i det första kvartalet 2024.

Foto: News Øresund – Thea Wiborg © News Øresund(CC BY 3.0)