Nyheter

Peab bygger Nya Kristinehallen i Falun

Peab har fått uppdraget att bygga om Kristinehallen, Dalasinfoniettans konserthus, i Falun. Beställare är Falu kommun och kontraktssumman uppgår till 227 miljoner svenska kronor.

Den nya Kristinehallen kommer att få en bättre konsertlokal med god akustik anpassad för klassisk musik, och ger även en bättre arbetsmiljö för de anställda. Det är Region Dalarna som kommer att hyra lokalerna i Nya Kristinehallen. Ombyggnationen kommer att innebära att Musik i Dalarna får en samlad hemvist för sin verksamhet, vilket ger Dalasinfoniettan bättre förutsättningar för sin verksamhet.

– Som Falubo är jag stolt över att se Kristinehallen förvandlas till ett modernt och funktionellt konserthus. Detta projekt kommer att bidra till att lyfta Dalarna som en kulturell destination och göra länets rika musiktradition tillgängligt för en bredare publik, säger kommunalrådet Liza Lundberg.

– Det känns jättebra att vi på Peab fått förtroendet att bygga om Kristinehallen. För oss är det inspirerande att skapa något bra och viktigt för kulturen i Dalarna och att vi som samhällsbyggare bidrar till den lokala utvecklingen i Falun. Jag ser fram emot det här projektet med spännande, hållbara och genomtänkta lösningar, säger Fredrik Timan, regionchef på Peab.

Projektet startar i dagarna och beräknas stå färdigt under det första kvartalet 2027.

Projektet orderanmäldes i det första kvartalet 2024.

Illustration: Falu kommun