Nyheter

JLL rådgivare vid försäljning av kontorsfastighet i centrala Stockholm

JLL har varit transaktionsrådgivare till fastighetsägaren Union Investment vid försäljning av kontorsfastigheten Uggleborg 14, Sthlm Hub i Stockholm. Köpare är Vasakronan.

Union Investment har sålt kontorsfastigheten Uggleborg 14, Sthlm Hub, som är belägen på Vasagatan 12 i Stockholm, till Vasakronan. Köpeskillingen uppgår till cirka 715 miljoner SEK.

Byggnaden, som är belägen i Stockholm CBD invid Centralstationen, har en uthyrningsbar yta på cirka 5 900 kvadratmeter och är för närvarande uthyrd till 86 procent.

Fastigheten har erhållit en BREEAM in Use certifiering med gradering ”Excellent”. Vasakronan äger en intilliggande fastighet.

– Vi är glada över förtroendet att få bistå Union Investment vid deras försäljning av en attraktiv kontorsfastighet i centrala Stockholm. Detta är den fjärde kontorsförsäljning vi är engagerade i sedan december och vi upplever att marknaden visar positiva signaler och att aktiviteten ökar. Vi tackar båda parter för ett gott samarbete och gratulerar till en lyckad affär, säger Daniel Anderbring, Head of Capital Markets, JLL Sverige.