Nyheter

HSB säljstartar premiumbostäder i Luthagen, Uppsala

Onsdagen den 10 april säljstartar HSB första etappen av nya premiumbostäder i Luthagen Strand. Projektet innehåller totalt 64 bostäder och nu släpps de första 16 till försäljning. Bland dessa finns lägenheter om 2-6 rum och kök. Bygglov är beviljat och inflyttning beräknas preliminärt ske 2026.

Detta är HSBs andra bostadsprojekt i kvarteret. HSB brf Luthagen Strand 1 är snart färdigställt och inflyttning påbörjas i vår.

Det är med stor spänning och förväntan som HSB nu äntligen påbörjar försäljningen av premiumbostäderna i Luthagen Strand 2, ett exklusivt boende i Luthagen. Det nya bostadskvarteret växer fram just där Luthagsesplanaden möter Fyrisån – ett unikt läge som bjuder på både livligt stadsliv och närhet till ån och dess grönområden.

Det är inte utan anledning som bostäderna benämns som ett Njut-av-livet-boende. Här finns flera kvaliteter så som badrum med bastu, sovrum med walk-in-closet, extra takhöjd och stora fönsterpartier. De större lägenheterna får dubbla balkonger och köksö med häll, ho och vinkyl. Samtliga lägenheter får uteplats, balkong eller terrass med trätrall och glasade räcken.

I huset finns både hiss och parkeringsgarage, unika fördelar som annars är sällsynta i Luthagen. Samtliga parkeringsplatser förses med laddstation för dig som har elbil. Bilen kommer dock säkert ofta att förbli parkerad med tanke på hur nära det är till både domkyrkan, Stora torget och Uppsalas övriga utbud av restauranger, biografer, teatrar och shopping.

Ytterligare kvaliteter finns i de gemensamma ytorna som blir en fin bonus för dig som flyttar hit. Innergården kommer att rymma sittplatser, lekytor för barn, grillplats, ett förråd för kanoter och ett inglasat växthus. Inomhus få de boende tillgång till övernattningsrum för övernattande gäster. Här byggs också en gemensam bastu/relax.

Luthagen Strand 2 byggs för att uppnå certifieringen Miljöbyggnad Silver.

Försäljningen av bostäderna startar den 10 april och förmedlas av Riksmäklaren i Uppsala.

Ytterligare bostäder planeras till försäljning innan sommaren.

Fakta om Luthagen Strand 2

Antal bostäder: 64 lägenheter
Antal rum: 1 – 6 rok
Storlekar: 32,5 – 186,5 kvm
Inflyttning: Prel. hösten 2026