Nyheter

Stark Arkitekter till nya lokaler

Stark Arkitekter har tecknat hyresavtal om nya lokaler hos Galären. I maj hittar man dem en trappa upp på Storgatan 52 i centrala Luleå. Den anrika byggnaden där Stark Arkitekter flyttar in är byggd 1920 och inrymde en gång i tiden Norrbottens läns producentförening.

Många av ursprungsmaterialen finns kvar och den gamla glaskonsten som funnits i lokalerna kommer att bevaras.

– Vi såg direkt potentialen i denna karaktärsfulla lokal. Med mindre förändringar kunde vi förstärka de kvaliteter som redan fanns och skapa goda förutsättningar för en attraktiv arbetsmiljö, säger Petter Larsson, vd på Stark Arkitekter.

Hörnlokalen har dagsljus från tre väderstreck och är placerad i ett attraktivt läge i staden nära service, kommunikation och parkmiljö, berättar han vidare. Lokalen som är ca 300 kvm har den närmsta tiden genomgått en del anpassningar med ny planlösning, nya ytskikt och ny inredning.

– Vi är jätteglada att vi hittat den här lösningen tillsammans med Galären och att vi fått möjlighet att anpassa lokalen efter vår verksamhet, berättar Petter. Galären och Stark Arkitekter är samarbetspartners sedan många år tillbaka.

– Eftersom vi kontinuerligt arbetar med förädling av våra fastigheter är Stark Arkitekter en viktig samarbetspartner till oss. De har även varit våra hyresgäster de senaste 10  åren, och vi är glada att de fortsätter vara det i den nya, attraktiva lösningen vi hittat tillsammans, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå.

Stark Arkitekter flyttar till den nya adressen under maj månad.