Nyheter

Kilenkrysset genomför en imponerande markförsäljning – 200 000 kvm detaljplanerad mark

Kilenkrysset genomför en imponerande markförsäljning, 200 000 kvm detaljplanerad mark för logistikbyggnation.Köpare är den europeiska logistikfastighetsaktören Logicor, som i och med köpet ytterligare stärker sin närvaro i Norden. Priset för affären har inte offentliggjorts.

Försäljningen innefattar fastigheterna Krummeltorp 1:2, 107 000 kvm, Nykvarns kommun och Kronoslätt 1:7, 88 000 kvm, Staffanstorps kommun, båda tillsammans planlagda för nästan 110 000 kvm logistikbyggnation.

– Markförsäljningen vi nu genomför med Logicor skall ses som en imponerande affär, både gällande markens stora omfattning, och det faktum att vi lyckats få fram detaljplanerad mark, trots större utmaningar under detaljplaneprocessens gång. Det är med stolthet och glädje vi nu överlämnar vidare etablering inom två mycket attraktiva kommuner till Logicor, säger Jan Persson vd, ägare och styrelseordförande, Kilenkrysset.

Fastigheten i Nykvarn på 107 000 kvm med möjlighet att utveckla upp till 66 000 kvm uthyrbar yta, ligger i en av Stockholmsregionens mest strategiska logistiknav.

Nykvarn beläget väster om Södertälje, med närhet till viktiga transportleder såsom E20 västerut, väg 55 med nord- och sydgående anslutningar samt med E4 och Södertälje hamn.

Fastigheten i Staffanstorp, Malmö på 88 000 kvm, planeras cirka 45 000 kvm uthyrbar yta. Marken är i nära anslutning till E6, en av Sveriges viktiga transportleder som förbinder Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, samt nära till E22 som kopplar samman Malmö med Norrköping och norra Sverige.

Byggnationen planeras starta i början av 2025, och målet är att certifiera byggnaderna enligt BREEAM Excellent.

– Vi är mycket glada över förvärvet av dessa två tomter i utmärkta lägen som ligger nära storstadsregioner och viktiga transportleder. Vi ser fram emot att utveckla dem i nära samarbete med våra framtida kunder, säger Christoffer Walljaeger, Director Asset Management, Logicor Sverige.

Roschier Advokatbyrå var Logicors juridiska rådgivare. Advokatfirman Glimstedt har bistått Kilenkrysset med legal rådgivning genom hela transaktionen, med delägaren och advokaten Frida Gullstrand som ansvarig för Glimstedts team. Angermann har bistått Kilenkrysset som försäljningsrådgivare.