Nyheter

AXOR x Ushi Tamborriello: En magisk och fridfull plats i Schwarzwald

Med ”Gretel och Hansel” presenterar den schweiziska inredningsdesignern Ushi Tamborriello och hennes team ett badrum fullt av diskret elegans, stor komfort och berättarkvalitet. Det 15 kvadratmeter stora badrumskonceptet, tematiskt placerat i Schwarzwald, är Tamborriellos personliga tolkning av AXORs kampanj ”Make it yours!” och ett imponerande exempel på samspelet mellan berättelse och rymd.

Badrummet är tänkt som privat badrum för en modern Hans (Hansel) och en modern Gretel (Gretel), huvudpersonerna i bröderna Grimms sagor. Det är en rumslig återspegling av individuell lyx för två olika personligheter.

Ett urval av olika AXOR-produkter, inklusive AXOR MyEdition, de nya AXOR Suite tvättställen och AXOR ShowerComposition, samt tillbehören från AXOR Universal Rectangular line och AXOR Drain line drain i mattsvart eller polerat rött guld PVD, gör drömmen till Sann.

Inspirerad av de sydtyska skogarna

– AXORs produkter kretsar kring begreppen individualitet, personalisering och i slutändan användarnas personlighet, säger Tamborriello. Vi insåg snabbt att det bästa sättet att närma sig en fiktiv personlighet var scenografiskt. Med denna insikt öppnades nya världar av design. I skapandet av detta badrum inspirerades Atelier ushitamborriello av en bred och mångsidig repertoar av inspirationskällor. Vi blev inspirerade av de nya materialen för armaturer, tvättställ och tillbehör; till exempel mörka träslag, brons och marmor, tillägger Tamborriello. Carraras stenbrott blev ett tema, även Michelangelo och hans idé om att befria skulpturen från sten… Till slut var det Schwarzwald, hemmet av AXOR, med dess många berättelser som ledde till det ikonografiska ”skogsäventyret” om Hansel och Gretel.

Hur skulle Hansel och Gretel leva idag?

Vi känner alla till sagan om Hans och Greta, men Tamborriello utökar historien och frågar hur det berömda syskonparet skulle leva idag och hur de två olika karaktärerna kan spegla sig i rummet.

Ett rymdkoncept med en unik egen spänning utvecklades utifrån skillnaderna mellan de två figurerna. Hansel väljer till exempel det fyrkantiga tvättstället AXOR Suite, medan Gretel föredrar den runda varianten.

AXOR MyEdition-beslagen kröner båda handfaten, i Gretels fall med en topp i amerikansk valnöt och polerat rödguld PVD, i Hansels med vit marmorskiva och mattsvart finish.

– Denna dubbelhet präglar hela designen. Den ljusa, vita marmorn på väggarna står i kontrast till tyngden och elegansen hos den svarta marmorn på golv och tak, säger Tamborriello.

Denna dubbelhet är också relaterad till storleken på badrummet.

– Vi ville använda dessa 15 kvadratmeter på ett genomtänkt och innovativt sätt, säger Tamborriello. Vi rörde oss inte bara framåt i rymden och från höger till vänster, utan också nerifrån och upp. Den idén kommer särskilt till uttryck med stegen, som är placerad mellan de två diskbänkarna. När den klättras leds man genom den dominerande ramen och in i en värld av välbefinnande och lugn. – De olika områdena är också uppdelade rumsligt: ​​I det främre området kan man göra sig redo för dagen, och det bakre, avskärmade området kan användas för badritualen, säger Tamborriello.

Detaljer skapar välbefinnande och självförverkligande

I båda områdena fördjupar den diskreta belysningen från Jörg Krewinkel och hans team från Lichtkompetenz den avkopplande och intima atmosfären. I duschdelen säkerställer ett räfflat glasfönster avskildhet, men också en koppling till omgivningen.

Dessa detaljer bidrar till att skapa ett utrymme som möter en global trend: efterfrågan på badrum som erbjuder möjligheten att dra sig tillbaka från vardagens stress och jäkt, men som också kan fungera som en scen för självförverkligande.

I ”Gretel och Hansel” kombineras dessa två krav, till exempel med hjälp av duschpanelen AXOR ShowerComposition i mattsvart eller i den väggmonterade duschpipen AXOR MyEdition som har en topp i amerikansk valnöt.

Duschmodulen AXOR ShowerComposition med handdusch och termostatmodul i polerat rödguld PVD skapar ytterligare möjligheter till personalisering. AXOR Universal rektangulära tillbehör fungerar som funktionella skulpturer i hela badrummet och är utförda i polerat rött guld PVD eller matt svart.

Trots – eller kanske just på grund av – kontrasterna är Tamborriello och hennes teams vision både sammanhängande och makalös. Alla element är i balans med varandra, från designen av badrummet till de många referenserna, färgpaletten och personligheters preferenser.

– Att arbeta i det känsliga gränslandet mellan utställning, installation och klassisk inredning krävde en djupgående utforskning av ämnet, säger Tamborriello. Vårt mål var att göra projektet till ett hållbart rumsligt uttalande. Poetiskt, men också kunna stå emot vardagsstormar. I den meningen berättar ”Gretel och Hans” utan tvekan sin egen saga.

Om Ushi Tamborriello
Ushi Tamborriello och hennes team skapar unika utrymmen som förenar tid, plats och funktion. Den schweizisk baserade inredningsdesignern och scenografen grundade designbyrån ushitamborriello 2004 och har fått ett världsomspännande rykte för sina genomtänkta, raffinerade och originella koncept. Från wellnessresorter till extravaganta hotell, från restauranger till utställningsinstallationer – hennes verk är alltid estetiskt oberoende och inspirerar med atmosfäriska världar på flera nivåer som möjliggör helt unika, sensuella upplevelser.