Nyheter

Peab återställer marken runt skredet i Stenungsund

Peab har fått i uppdrag av Stenungsund kommun att återställa marken och vägarna runt det stora jordskredet som inträffade i kommunen i september 2023.

Uppdraget omfattar säkerställning av markens stabilitet och återuppbyggnad av Ucklumsvägen och Sylvägen, inklusive vatten-, spillvatten och fjärrvärmeledningar som skadades av skredet förra hösten. Det inkluderar även återuppbyggnation av Norumsån som flyter genom området.

Arbetet påbörjas omedelbart med geologiska undersökningar för att garantera totalstabiliteten i området och säkerställa en trygg arbetsmiljö. Peab har sedan tidigare uppdraget av Trafikverket att återställa E6:an efter skredet.

– Vi är hedrade över att Stenungsund kommun har gett oss förtroendet att åtgärda marken runt skredet, som har orsakat omfattande problem för infrastrukturen och fastigheterna i området. Genom det här uppdraget har vi ett helhetsansvar för att återställa marken och vägarna till ett säkert och hållbart skick. Vi kan även dra nytta av vår erfarenhet från det pågående arbetet med att återuppbygga E6:an, säger Ioannis Strantzalis, produktchef på Peab.

Skredet sträckte sig över ett område på 700 meter i längd och 200 meter i bredd, och förstörde E6:ans vägbana samt flera kommunala vägar.

–  Vi är glada att upphandlingen är klar och vi nu kan komma igång med det praktiska arbetet att återställa våra delar i skredområdet, säger Henrietta Johansson, verksamhetschef Projektkontor, Stenungsunds kommun.

Projektet är en totalentreprenad med omgående byggstart. Tidpunkten för projektets färdigställande och kostnaden är för närvarande inte fastställda. Projektet ingår därför inte i Peabs orderingång.